NOVA: Javašluk u institucijama proizveo anarhiju u kojoj se najbolje snalaze kriminalci

"Pobjeda DF-a na izborima 16. oktobra, između ostalog donosi Crnoj Gori i njenim građanima toliko neophodnu sigurnost i bezbjednost koji su sada teško narušeni katastrofalnom politikom DPS i vlade Đukanovićevog povjerenja"
16 komentar(a)
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.08.2016. 13:50h

Serija tragičnih događaja koji mjesecima potresaju CG pokazuju da živimo u nesigurnoj zemlji, saopštili su iz Nove srpske demokratije (NOVA).

Sa druge strane, smatraju u Novoj, vlast ne umije i neće da riješi situaciju koja prijeti da čitavu zemlju uvuče u haos.

"Slučajevi u kojima ljude ubijaju u staračkom domu, gdje bi morali da budu bezbjedni, situacija u kojoj policija danima ne moze da pronađe neku nestalu osobu, gdje se iz dana u dan dešavaju ubistva, ranjavanja, gdje je prisutno snabdijevanje međunarodnih terorista oružjem i obračuni kriminalnih klanova spregnutih sa vrhom režima, sve je to slika današnje Crne Gore. Činjenica da vlast nije spremna da garantuje bezbjednost svojim građanima stvara zebnju i osjećaj beznađa", kazali su u Novoj.

Oni smatraju da dugogodišnji "javašluk" u državnim službama, "posebno policiji, sudstvu i tužilaštvu, proizveo je klasičnu anarhiju u kojoj se najbolje ,,snalaze’’ razni nasilnici, delinkventi, kriminalci, kojima na ruku ide nefunkcionisanje države i njenog aparata".

"Takođe, dugogodišnja saradnja i najbliže partnerstvo između vrha vlasti i najopasnijih struktura organizovanog kriminala doveli su do toga da se odavno ne može razaznati ko pripada vrhu vlasti a ko kriminalnoj grupi. Tako se desilo i u slučaju ,,Marović i prijatelji’’, a na drugoj strani na slobodi ostaju oni koji su mnogo grešniji od ove porodice i sa njom povezanih lica.Pobjeda DF-a na izborima 16. oktobra, između ostalog donosi Crnoj Gori i njenim građanima toliko neophodnu sigurnost i bezbjednost koji su sada teško narušeni katastrofalnom politikom DPS i vlade Đukanovićevog povjerenja. DF zna ko je, i gdje se nalazi izvor problema i kako dovesti u red društvo koje je godinama nagrizano raznim anomalijama. Neki moraju da odgovaraju pred zakonom da bi Crna Gora mogla naprijed", kazali su u Novoj.

Bonus video: