Brajković poručio DPS-u: Nećemo među kriminalce

Ističući da se priča o devedesetima pominje “kad istina boli i nema se argumenata”, Brajković je kazao da se on tada “kao patriota odazvao na poziv države.”
160 pregleda 9 komentar(a)
Rato Brajković, Foto: Siniša Luković
Rato Brajković, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.08.2016. 11:37h

Predsjednik OO Nove Tivat Rato Brajković nazvao je juče gradonačelnicu dr Snežanu Matrijević i potpredsjendika Opštine i lidera tivatske DPS dr Sinišu Kusovca “pionima” u igri diktatorskog šefa režima i ponovi da je u Tivtu na sceni zapošljavanje po partijskom ključu i neracionalno trošenje para iz opštinske kase na uvećanu administraciju.

Takve njegove tvrdnje Matijevićka i Kusovac su u odvojenim saopštenjima prethodnog dana odbacili, a Kusovac je lidera tivatske NOve koji je kazao da su u kabinetu gradonačečnice novozaposleni većinom Hrvati, optužio da se takvom pričom “vraća u mračne devedesete”.

Ističući da se priča o devedesetima pominje “kad istina boli i nema se argumenata”, Brajković je kazao da se on tada “kao patriota odazvao na poziv države.”

“Samo zaboravljate da je, na našu veliku žalost i tada na vlasti bio DPS. Sadašnji šef organizovanog kriminala, a tadašnji vojskovođa rata za mir, je sve do juče bio vaš partijski i politički ideolog. A njegov i vaš šef koji tada na oči nije mogao da vidi šah opet ga je zavolio. Bez namjere da vas lično uvrijedim, vi ste samo pioni u toj njegovoj igri, jer takvi su svi diktatorski režimi. Bili ste malo i osilili pa se raštrkali po table, ali vas je on na sjednici GO vratio na pozicije koje njemu odgovaraju.”-poručio je Brajković Kusovcu.

Lider Nove je kazao da čelnici grada I tivatskog DPS “neuspješno iskrivljuju činjenice” tvrdeći da se u Opštini sada zapošljava radi jačanja kadrovskog potencijala lokalne uprave, na što je svojevremeno pozivala i opozicija.

“Istina je da smo tražili, prvenstveno kadrovsko jačanje Direkcije za investicije i za imovinu, možda i nekog sekretarijata, ali nikada niko od nas nije pominjao otvaranje novih službi i sekretarijata.Vaš pokušaj omalovažavanja vezano za rezervnu klupu je bismislen i iznenađuje me da ste zaboravili da smo mi imali zajednički poziv od (Mila) Đukanovića i (Tomislava) Nikolića da uđemo u vladu Crne Gore,ali je naš odgovor bio kratak i jasan da nećemo sa kriminalcima”, saopštio je Brajković dodajući da prihvata Matijevićkinu kritku što se nije pojavio na javnim raspravama o rebalansu budžeta “ali je moja procjena bila da će ovako biti veći efekat”.

“Nadao sam se da ćete bar odustati od troškova rušenja i pregrađivanja pojedinih kancelarija, praveći mjesta za nepotrebne rukovodioce. Dovoljno je bilo samo nekoliko stolova i stolica tamo gdje nedostaju stručni izvršioci”, zaključio je lider tivatske Nove.

Bonus video: