Matijević: Brajkovićeva briga o budžetu nije iskrena već politikantska

„Sva ta radna mjesta nisu postojala u predhodnom mandatu,a sada je samo za njihove bruto plate na godišnjem nivou potrebno preko sto hiljada eura, što bi bilo dovoljno da se obezbijede besplatni udžbenici za sve osnovce i ostalo bi da se povećaju dotacije za sport za još 30 hiljada eura"
6 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.08.2016. 15:30h

Gradonačelnica Tivta prof.dr. Snežana Matijević i lider lokalnog DPS dr Siniša Kusovac odbacili su optužbe predsjendnika OO NOve Tivat Rata Brajkovića koji je novu lokalnu vlast optužio za rasipništvo i zapošljavanje po nacionalnom i partijskom ključu.

Brajković je istakao da se rebalanskom nudžeta Opštine koji će se naći pred odbornicima 19.avusta, na teren smanjenja sredstava za investicije, povećavaju troškovi za lokalnu administraciju i dodao da je „u nacionalnom smislu alarmantan je podatak da u novoizabranom kabinetu predsjednice gdje su pored nje još tri potpredsjednika, potparol i šef, od njih šest, pet je hrvatske nacionalnosti.“

„Sva ta radna mjesta nisu postojala u predhodnom mandatu,a sada je samo za njihove bruto plate na godišnjem nivou potrebno preko sto hiljada eura, što bi bilo dovoljno da se obezbijede besplatni udžbenici za sve osnovce i ostalo bi da se povećaju dotacije za sport za još 30 hiljada eura.“- saopštio je lider tivatske Nove.

Pozivajući Brajkovića da posjeti njen kabinet i da u direktnom razgovoru sa njima sučeli mišljenja i argimente, gradonačelnica Matijević je lideru Nove prebacila da se nije pojavio ni na jednoj od do sada održane dvije javne rasprave za građane o nacrtu rebalansa budžeta.

„U tome se može prepoznati njegova nezainteresovanost za konstruktivni doprinos ovom pitanju. Na raspravi je rečeno da se nije odustalo ni od jednog kapitalnog projekta te da je ovo smanjenje u budžetu, a na račun kapitalnih investicija, posljedica dinamike razvoja svakog projekta pojedinačno, pa budući da nije realno da će ovi projekti biti realizovani u naredna 4 mjeseca, novac je preusmjeren na ostvarivanje nekih kratkoročnijih ciljeva.”- saopteno je iz kabineta Matijevićke uz napomenu da je za jedan projekat lokalna uprava “dobila dodatna sredstva od strane jedne nevladine organizacije, te se time uštedjelo oko 200.000 eura upravo iz ove stavke budžeta.”

“Predlog o kadrovskom jačanju lokalne uprave posebno pojedinih službi, podsjetićemo, a sjetiće se svi koji prate rad SO, često se mogao čuti iz opozicionih klupa. Namjera gradonačelnice da okupi ljude koji će na pravi način iznijeti ambiciozne planove razvoja grada, na neki je način usvajanje upravo pomenutog opozicionog prijedloga.”- stoji u reagovanju.

Optužujući Brajkovia da nacionalnim prebrojavanjem zaposlenih u Opštini “tužno nas podsjeća na retoriku koja se vodila u političkim krugovima devedesetih godina prošlog vijeka“. potpredsjednik Opštine i predsjednik OO DPS Tivta Siniša Kusovac je naglasio da u Tivtu svi građani imaju jednaka prava.

„Što se tiče reoganizacije rada Opštine, smatramo da je neophopdno izvršiti nadogradnju organa lokalne administracije kako bi na što efikasniji način odgovorili na sve zahtjeve koje sa sobom donosi ubrzan razvoj našeg grada. Rezultat sa prethodnih izbora nam daje mandat od strane gradjana za realizaciju izbornog programa i poteze za koje smatramo da su u interesu Tivta i Tivćana, a sigurni smo će pozitivni rezultati biti vrlo brzo vidljivi. Namjeravamo da u saradnji sa našim koalicionim partnerima SD i HGI nastavimo da razvijamo Tivat, otvaramo nova radna mjesta, zapošljavamo našu djecu, unapređujemo životne uslove realizacijom komunalnih infrastrukturnih projekata, dok drugima ostavljamo da sjede na klupi za rezerve, da ne kažemo gubitničke igrače koji omalovažavaju sve napredno i pozitivno u Tivtu i Crnoj Gori.“-saopštio je Kusovac ističući da Brajkovićeve prozivke o partijskom i nacionalnom ključu za zapošljavenje u lokalnoj upravi „prizivaju sjećanja na neka mračna vremena“.

„Crna Gora, kao i Tivat, je dom svih građana bez podjela po nacionalnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, tako pokušaji vraćanja u prošlost retorikom poluvojvode Mandića, koji je ostao bez podrške svih sa kojima je djelio velikosrpsku ideju, neće dati rezultate“, mzaključio je Kusovac.