Iz kabineta predsjednika SO Kotora: Sve je legitimno i po zakonu

Iz kabineta Stjepčevića takođe navode da je većinski vlasnik, opština Kotor, predložila kandidate Skupštini akcionara AD "Luka Kotor" i da je to u skladu sa Zakonom.
77 pregleda 2 komentar(a)
Luka Kotor, Foto: Siniša Luković
Luka Kotor, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.08.2016. 14:05h

Iz kabineta predsjednik Spuštine Opštine Kotor Aleksandra Stjepčevića reagovali su povodom optužbe URA da je prvi čovjek opštine zaobišao SO i nezakonito imenovao članove uprave "Luke Kotor" saopštivši da je to bilo potpuno legalno i zakonito.

"Radi objektivnog informisanja javnosti, saopštavamo da je legitimno pravo predsjednika Opštine da, u ime većinskog vlasnika – Opštine Kotor, predloži Skupštini akcionara Luke Kotor AD imena kandidata za članove odbora direktora Luke Kotor. Naime, kao što je poznato, Skupština Opštine Kotor nije dala nikome mandat ili ovlašćenje da u njeno ime predlaže i donosi odluke kada je u pitanju predstavnik većinskog vlasnika u Odboru direktora „Luke Kotor“, zato što mandat i ovlašćenje od strane Skupštine Opštine nije ni potrebno.

Iz kabineta Stjepčevića takođe navode da je većinski vlasnik, opština Kotor, predložila kandidate Skupštini akcionara AD "Luka Kotor" i da je to u skladu sa Zakonom.

"Većinski vlasnik, odnosno akcionar – Opština Kotor predložila je kandidate Skupštini akcionara AD „Luka Kotor“, što je u potpunosti u skladu sa Zakonom o privrednim društvima član 42. stav 8. i u skladu sa Statutom AD „Luka Kotor“ i Pravilnikom o radu Skupštine akcionara koja je glasala o predloženim kandidatima. Pomenuti član 42. stav 8. Zakona o privrednim društvima, jasno propisuje da članove Odbora direktora bira Skupština akcionara na redovnoj godišnjoj skupštini, a ne Skupština Opštine Kotor", navodi se u saopštenju.

"Iz prethodnog je jasno da u predlaganju članova odbora direktora Luke Kotor AD nema bilo kakvih nezakonitih radnji gradonačelnika Stjepčevića, kao ni naznake pokušaja da se Skupštini Opštine Kotor uzurpira pravo da u ime građana raspolaže opštinskom imovinom, kao što to URA nastoji da „objasni“ zvučnim, ali netačnim izjavama", zaključuje se.

Bonus video: