URA: Baru treba Kancelarija za potrebe mladih

U saopštenju se dodaje da je zbog sveobuhvatnijeg sagledavanja ovog problema, koji predstavlja tihog ubicu naše budućnosti, neophodno da Skupština opštine Bar usvoji rezoluciju o prevenciji bolesti zavisti i otklanjanju njihovih štetnih posljedica
56 pregleda 3 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 07.08.2016. 14:49h

Mladi Građanskog pokreta URA ukazuju da je kampanja “Pruži podršku, a ne kažnjavaj“ ukazala da je problem narkomanije u gradu pod Rumijom znatno veći nego što mu se pridaje važnost.

"Neophodno je da ova globalna inicijativa u Baru dobije svoj institucionalni epilog i međusektorsku saradnju. Zbog bolesti zavisnosti, ne samo narkomanije već i alkoholizma, mladima treba pružiti pomoć kroz akcionu saradnju između lokalne samoprave, uprava osnovnih i srednjih škola, nevladinih organizacija, Uprave policije i Centra za socijalni rad i staranje", navodi se u saopštenju barskog odbora mladih URA.

U saopštenju se dodaje da je zbog sveobuhvatnijeg sagledavanja ovog problema, koji predstavlja tihog ubicu naše budućnosti, neophodno da Skupština opštine Bar usvoji rezoluciju o prevenciji bolesti zavisti i otklanjanju njihovih štetnih posljedica.

"Ovim aktom trebalo bi našoj javnosti saopštiti podatke o učestalosti ove pojave, jasne indikatore na osnovu kojih se identifikuje ova pojava i njene posljedice, kao i formulisati direktne aktivnosti na njenom suzbijanju. Mladi Građanskog pokreta URA u Baru smatraju nužnim ustanovljenje Kancelarije za potrebe mladih, koja bi pored aktivnosti usmjerenih za rješavanje raznih problema ovog najranjivijeg segmenta našeg duštva, najviše pažnje usmjerila ka prevenciji upotrebe droga, oblasti tretmana i rehabilitacije korisnika droga, načinima smanjenja štete nastale od upotrebe droga i saradnji sa istražnim organima", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: