Skupština plaćala teretanu za Krivokapićevo obezbjeđenje

Tu obavezu finansijski nije mogao ispuniti MUP, koji je vodio Konjević
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.08.2016. 14:37h

Dok je predsjedavao Ranko Krivokapić, Skupština Crne Gore je platila 1.400 eura njegovom obezbjeđenju godišnje članarine u teretani.

“Uplaćeni iznos se odnosi na godišnju članarinu za sedam članova obezbjeđenja predsjednika Skupštine Crne Gore, Ranka Krivokapića”, saopšteno je juče “Vijestima” iz skupštinskog Odjeljenja za odnose s javnošću i protokol.

Prema računici, članarina iznosi 200 eura godišnje, odnosno 16,6 eura mjesečno po osobi.

“Generalnom sekretaru Skupštine Crne Gore Siniši Stankoviću, 13. januara 2016. godine, obratio se šef kabineta tadašnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore, sa molbom za finansijsku podršku u vezi sa kondicionim treninzima, koji su neophodni za profesionalno obavljanje dnevnih radnih zadataka pripadnika obezbjeđenja”, pojašnjeno je iz Skupštine, kojom od juna upravlja Darko Pajović.

Funkciju šefa kabineta Krivokapića obavljao je Ivan Vujović.

Tu obavezu finansijski nije moglo da ispuni Ministarstvo unutrašnjih poslova, kojim je tada upravljao Krivokapićev stranački kolega Raško Konjević.

Zbog nemogućnosti MUP-a da finansijski ispuni tu obavezu, a “u cilju obezbjeđivanja adekvatnih uslova i pripreme za rad pratnji sedam članova obezbeđenja predsjednika Skupštine Crne Gore”, šef kabineta je u molbi zatražio da Skupština preuzme taj teret.

Bonus video: