Pajović: Nedostatak kapaciteta i nesposobnost razlog za izlazak iz Vlade

Pajović smatra da su čvršća saradnja državnih organa i lokalnih samouprava, a prije toga jasna vizija i ciljevi, kao i edukacija građana, put ka masovnijem zapošljavanju ljudi
105 pregleda 44 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Skupština Crne Gore
Darko Pajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 04.08.2016. 17:30h

Nedostatak kapaciteta i nesposobnost razlozi su zbog kojih pojedini politički subjekti najavljuju izlazak iz Vlade izbornog povjerenja, ocijenio je lider Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović.

On je gostujući na Radiju Petnjica, komentarišući najavu pojedinih aktera o izlasku iz Vlade, rekao da „udruženje građana, koje nije sebe provjerilo na izborima, a prijeti izlaskom, neće potresti nikoga“.

„Nedostatak kapaciteta, nesposobnost da se obavi posao zbog koga se uslo u Vladu, a to je sređivanje biračkih spiskova, razlog je ove odstupnice. Trebalo je reći 'ja ovo ne umijem', a ne tražiti izgovore u A2A. Kakve veze ima ovaj ugovor sa sređivanjem biračkih spiskova“, naveo je Pajović.

Govoreći o stanju na sjeveru Crne Gore, on je rekao da, osim kada je izborna kampanja, nije primijetio da se političari posvećuju tom području.

Prema njegovim riječima, problemima običnog građanina treba se baviti permanentno i tokom cijele godine.

„Svaka čast autoputu i velikim ekonomskim projektima koji su u prethodnom periodu urađeni ili započeti, ali ljude zanima rješavanje njihovih pojedinačnih problema, poput vodovoda, kanalizacije, puta i kako da se zaposle“ naveo je on.

Pajović smatra da su čvršća saradnja državnih organa i lokalnih samouprava, a prije toga jasna vizija i ciljevi, kao i edukacija građana, put ka masovnijem zapošljavanju ljudi.

„Ukoliko insistirate na nečemu što zovete preduzetništvom, potrebno je napraviti Agenciju za regionalni razvoj, finansiranu od lokalnih samouprava, u kojoj bi bili skoncentrisani kadrovi koji znaju i umiju, a to bi upravo bili ljudi koji su otišli“, pojasnio je on.

Kako je naveo, ono što Pozitivna Crna Gora zagovara drugačije od ostalih jeste uloga države koja mora mnogo aktivniije da učestvuje u zapošljavanju ljudi, nego što je do sada bila praksa.

„Rezultat 18-godišnjeg neoliberalnog koaliranja dosadašnje vlasti u državi i slobodnog tržišta su doveli do ovoga što sada imamo. Ko se snađe biće mu dobro, ko se ne snađe biće mu loše, to je princip slobodnog tržišta od koga se mora napraviti otklon“, naglasio je Pajović.

Bonus video: