Đukanović: Ravnomjerniji regionalni razvoj među Vladinim prioritetima

Premijer je ocijenio da je značaj ovogodišnjeg dana Opštine utoliko veći, jer se proslavlja istovremeno sa obilježavanjem deset godina od obnove nezavisnosti i hiljadu godina državnosti Crne Gore
1 komentar(a)
Plužine, Foto: Dušan Cicmil
Plužine, Foto: Dušan Cicmil
Ažurirano: 03.08.2016. 15:13h

Ravnomjerniji regionalni razvoj i privlačenje stranih investicija biće i dalje među prioritetima Vlade, što će doprinjeti snažnijoj valorizaciji prirodnih potencijala kojima raspolaže Opština Plužine, poručio je premijer Milo Đukanović.

On je čestitao Dan Opštine građanima, odbornicima i rukovodstvu Plužina – predsjedniku Opštine, Mijušku Bajagiću, i predsjedniku Skupštine Opštine, Milutinu Cicmilu.

Premijer je ocijenio da je značaj ovogodišnjeg dana Opštine utoliko veći, jer se proslavlja istovremeno sa obilježavanjem deset godina od obnove nezavisnosti i hiljadu godina državnosti Crne Gore.

„Crna Gora je na pragu velikog državnog uspjeha – članstva u NATO, u poodmaklom pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom i u odličnim odnosima sa svim svojim susjedima. Vjerujem da su to rezultati koji nam daju za pravo da i u narednoj deceniji, nastavimo sa predanim naporima na planu dostizanja višeg nivoa kvaliteta života građana Crne Gore“, navodi se u čestitki Đukanovića.

On je kazao da će jedan od prioriteta Vlade i dalje biti ravnomjerniji regionalni razvoj i privlačenje stranih investicija u oblastima turizma, energetike i proizvodnje hrane, što će, kako je poručio, doprinjeti snažnijoj valorizaciji prirodnih potencijala kojima raspolaže Opština Plužine.

„Uvjeren sam, da ćemo zajedničkim radom i uz podršku građana Plužina, uspjeti da ostvarimo zacrtane cijeve, za dobro vašeg grada i cijele Crne Gore“, zaključuje se u čestitki Đukanovića.

Bonus video: