Pozitivna: "Koalicija za spas i slobodu Mladena Bojanića" u galopu

Pavićević piše da "naknadna pamet "Koalicije za spas i slobodu Mladena Bojanića " neće u tumačenju Zakona puno pomoći"
87 pregleda 27 komentar(a)
Zagorka Pavićević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Zagorka Pavićević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 30.07.2016. 17:13h

Dok nadležno tužilaštvo ćuti po prijavi SD-a protiv poslanika Mladena Bojanića za moguću ucjenu i pritisak na poslanike SD-a da ne glasaju za predsjednika Skupštine Darka Pajovića, Bojanić sa takozvanim predstavnicima NVO koji čine "Koaliciju za spas i slobodu Mladena Bojanića" vodi kampanju da sam sebe unaprijed abolira od odgovornosti, vršeći pritisak na tužilaštvo da po prijavi ne postupa, saopštila je sekretarka Sekretarijata za pravo Pozitivne Crne Gore Zagorka Pavićević.

"Koalicija za spas i slobodu Mladena Bojanica" u galopu se bavi tumačenjem odredba člana 47 Zakona o sprečavanju korupcije, koji govori da se sa podacima o zviždaču postupa u skladu sa zakonom kojim se uređuje tajnost podataka, osim ako zviždač izričito zatraži da ti podatci budu dostupni javnosti, pri čemu zaboravlja par važnih činjenica. Prva je da samo tužilac može da odgonetne dilemu da li je Patricija Pobrić zviždač, ucjenjivač , saradnik ili žrtva Mladena Bojanića, kada odluči o osnovanosti prijave SD-a protiv Mladena Bojanića. Druga je da je Patricija Pobrić prije obraćanja agenciji svoje lične podatke učinila dostupnim javnosti. Treća je da Patricija Pobrić vjerujemo, još uvijek nema status zviždača. Četvrta je da je sve relevantne podatke iz prijave javnosti dostavio Mladen Bojanić. Što znači da je Patricija Pobrić inicirala da svi podatci vezano za slučaj budu javni. Zato logično tumačenje norme člana 47 Zakona zbog načina ponašanja Patricije Pobrić i njenog saradnika Bojanića podrazumijeva da su imenovani izričito zatražili da ti podatci budu potpuno javni", piše u saopštenju.

Pavićević dodaje da "naknadna pamet "Koalicije za spas i slobodu Mladena Bojanića " neće u tumačenju Zakona puno pomoći".

"Njihove zamjene teza imaju samo jedan cilj, odvratiti nadležno tužilačtvo da utvrdi moguću ucjenjivačku ulogu Mladena Bojanića u slučaju Ramada. Vjerujemo da će nadležno tužilaštvo bez obzira na orkestrirani pritisak "Koalicije za spas i slobodu Mladena Bojanića " neselektivno, u skladu sa Ustavom i Zakonima, ispitati odgovornost imenovanog u ovom slučaju i time jedino razriješiti mnoge dileme, jer gdje mačke nema, miši kolo vode", zaključuje se.

Bonus video: