Cungu na čelu partije još četiri godine

"U Crnoj Gori nas je malo, ali nas je mnogo ako se ujedinimo. Kao manjinski narod, svjesni smo da imamo teži put ka razvoju te ne treba isključiti saradnju sa većim partijama"
2 komentar(a)
kongres Force, Foto: Samir Adrović
kongres Force, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 30.07.2016. 17:32h

Dosadašnji predsjednik Force Nazif Cungu biće na čelu te partije i u narednom četvorogodišnjem mandatu- jednoglasno je odlučeno je na kongresu Force koji je održan danas u hotelu Mediteran u Ulcinju. Na kongresu su izabrani i članovi Glavnog odbora među kojima je mnogo novih lica, posebno mladih poniklih u partiji.

U svečanom dijelu kongresa, trećeg po redu, Cungu je kazao da Albanci moraju pronaći zajednički jezik u političkom djelovanju.

"U Crnoj Gori nas je malo, ali nas je mnogo ako se ujedinimo. Kao manjinski narod, svjesni smo da imamo teži put ka razvoju te ne treba isključiti saradnju sa većim partijama" kazao je Cungu.

On se zahvalio koalicionim partnerima na lokalnom i državnom nivou.

"Posebno poštovanje djelimo sa Bošnjackom strankom i Hrvatskom građanskom inicijativom. Mi Albanci, sa ostalim manjinskim zajednicama u Crnoj Gori, garant smo stabilnosti" kazao je Cungu.

Podsjetio je da je Forca bila dio izvršne vlasti u Ulcinju u najtežem periodu, „kada je svako djelovanje bilo gotovo onemogućeno, kao što je i sada slučaj.“

"Drugi su gomilali dugove, koje mi sada plaćamo. Ali važno je da smo uvijek dobro vladali situacijom i donosili prave odluke" kazao je on.

Osvrnuo se i na situaciju u regionu.

"Sa nestrpljenjem smo čekali demokratizaciju Albanije, oslobođenje Kosova, osamostaljenje Crne Gore i stabilizaciju regiona, te sada sigurnim koracima očekujemo put ka Evropskoj uniji" kazao je Cungu.

Kongresu Force, pored ostralih, prisustvovali su i podpredsjednik Vlade Duško Marković, lider Socijademokrata Ivan Brajović, Suljo Mustafić(BS), Marija Vučinović(HGI), Ljoro Nrekić(DPS), Fatmir Đeka(DP), Skender Elezagić(SDP), Andrija Ćetković(SNP), Mehmet Bardhi(DS), Mehmed Zenka(DUA), Amir Holaj(Perspektiva), predsatvnici Liberalne partije, zatim ambasador Alabinje Ernal Fino i predstavnici turske ambasade.

Bonus video: