Rudović: Sporazum srušen, predlog za izlazak iz Vlade ide ka Centralnom odboru URA

"Ne možete brutalno srušiti sporazum i ignorisati ono što u njemu piše, a onda pozivati one sa kojima ste ga potpisali da budu svjesni odgovornosti. Odgovornost je isključivo na DPS-u", kazao je Rudović za Radio Antena M
24 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 30.07.2016. 12:26h

Desilo se ono čega smo se pribojavali, ugroženi su državni interesi, kazao je funkcioner Građanskog pokreta Ura Neđeljko Rudović, nakon što je sinoć Skupština crne Gore glasovima vladajuće koalicije usvojila predlog odluke o novom akcionarskom ugovoru između države i italijanske kompanije A2A u Elektroprivredi (EPCG) kojim je omogućeno italijanskom partneru da proda svoj udio u energetskoj kompaniji mimo saglasnosti države trećem licu.

"Što se nas tiče to znači da je sporazum srušen. Mi ćemo vrlo brzo sazvati Centralni odbor, to je jedini organ URA koji može da donese konačnu odluku. Predlog Centralnom odboru će biti izlazak iz Vlade i to je potpuno sigurno. CO će se sastati u najkraćem mogućem roku, u toku naredne sedmice", kazao je Rudović za Radio Antena M.

Upitan da li će prije Centralnog odbora biti konsultacija sa ostatkom "trojke", Demosom i SDP, Rudović kaže da su na nivou rukovodstava konsultacije stalne.

"One će biti vjerovatno nastavljene tokom vikenda, s tim što naša odluka neće zavisiti od stava ostale dvije partije", kazao je Rudović.

On je rekao da je DPS sada preuzela punu odgovornost za sve što slijedi.

"Ne možete brutalno srušiti sporazum i ignorisati ono što u njemu piše, a onda pozivati one sa kojima ste ga potpisali da budu svjesni odgovornosti. Odgovornost je isključivo na DPS-u", kazao je Rudović za Radio Antena M.

Bonus video: