Demokrate: Da u CG ima čojstva i junaštva, ubistvo Duška Jovanovića bi bilo rasvijetljeno

Demokrate su navele da je u Crnoj Gori već skoro tri decenije kreiran ambijent prevlasti mafije i organizovanog kriminala nad institucijama sistema
87 pregleda 57 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2016. 13:21h

Demokratska Crna Gora je u Beranama održala performans pod nazivom "Da se ne ponovi", što se u simboličkoj ravni odnosilo na ubistvo Duška Jovanovića, glavnog i odgovornog urednika Dnevnih novina "Dan", ali i na ostala 44 nerasvijetljena ubistva otkako je na vlasti Demokratska partija socijalista, saopšteno je iz te partije.

"Da u Crnoj Gori postoji prada i pravičnost, ali i politička volja, odavno bi užasni zločin ubistva Duška Jovanovića, čovjeka koji je imao i čojstva i junaštva da ukaže na sve negativne pojave koje su karakterisale, a i karakterišu sistem koji je stvarala aktuelna vlast, do sada bio rasvijetljen. I ne samo ubistvo Duška Jovanovića, nego i sva ostala nerasvijetljena ubistva obavijena velom tajni, iza kojih stoje neki krupni razlozi, a koje znaju oni koji su počionioci ili nalogodavci koji moraju biti izvedeni pred lice pravde", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su naveli da je u Crnoj Gori već skoro tri decenije kreiran ambijent prevlasti mafije i organizovanog kriminala nad institucijama sistema.

"Međutim, Demokrate vjeruju da je pravda spora, ali dostižna. Vrijeme pravednosti i pravičnosti se primaklo, jer Demokrate neće stati dok ne pobijede sve organizovane kriminalne grupe koje su srasle sa aktuelnom vlašću, a borba sa njima moguća je jedino ukoliko je personifikuju čisti, stručni, hrabri pojedinci koji su spremni da istraju do kraja, za budućnost Crne Gore. Nećemo stati dok svima ne pokažemo kako funkcioniše pravna država", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Galerija

Bonus video: