Fatmir Đeka vraća Gzima Hajdinagu u igru

Modalitet saradnje, koja bi mogla prerasti u dominantnu albansku snagu na političkoj pozornici Crne Gore, još nije konačno utanačen ali sagovornik “Vijesti” iz vrha Đekine partije, kazao je da je bivšem ministru manjina data ponuda koju je teško mogao da odbije - vodeće potpredsjedničko mjesto u DP i da bude nosilac liste za oktobarske izbore
108 pregleda 12 komentar(a)
Gzim Hajdinaga, Foto: Savo Prelević
Gzim Hajdinaga, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.07.2016. 08:20h

Bivši predsjednici ulcinjske Opštine i nekadašnji partijski saborci iz doba moćne Demokratske unije Albanaca, Fatmir Đeka i Gzim Hajdinaga, ponovo su istom stroju, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Modalitet saradnje, koja bi mogla prerasti u dominantnu albansku snagu na političkoj pozornici Crne Gore, još nije konačno utanačen ali sagovornik “Vijesti” iz vrha Đekine partije, kazao je da je bivšem ministru manjina data ponuda koju je teško mogao da odbije - vodeće potpredsjedničko mjesto u DP i da bude nosilac liste za oktobarske izbore.

Ni Đeka ni Hajdinaga juče nijesu htjeli da komentarišu navode i saznanja “Vijesti”.

Đeka je bio potpredsjednik DUA, ali nezadovoljan tretmanom u stranci, osnovao je DP i ušao u republički parlament gdje je bio poslanik nekoliko godina. Potom je na lokalnim izborima prije dvije i po godine, sa svojom koalicijom osvojio sedam mandata i postao predsjednik Opštine. Smijenjen je nakon nedavne prekompozicije vlasti kada ga je zamijenio lider Force Nazif Cungu.

Hajdinaga se nakon raskola u partiji i odlaska sa ministarske funkcije povukao iz politike. Spekulisalo se da je u svađi sa aktuelnim predsjednikom DUA Mehmetom Zenkom, ali oni su negirali neslogu.

“Od Hajdinage se očekuje da privuče pristalice iz grada i Malesije, ali i iz Plava, Gusinja i Rožaja, gdje je takođe uticajan”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Bonus video: