NVO Centar za ženska prava: Seksistički ispad Obradovića zaslužuje svaku osudu

Iz ovog NVO-a, zahtijevaju da poslanik Obradović objasni svoj postupak i uputi javno izvinjenje poslanici Vuksanović i svim ženama Crne Gore
15 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Radovan Obradović, Foto: Screenshot (YouTube)
Draginja Vuksanović, Radovan Obradović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 29.07.2016. 15:03h

Seksistički ispad poslanika Skupštine Crne Gore, Radovana Obradovića za vrijeme zasjedanja Skupštine Crne Gore, dana 28.7.2016. godine, zaslužuje osudu svih poslaničkih klubova i formalnu odgovornost zbog nedostojnog i diskriminišućeg ponašanja prema koleginici koju je snimao mobilnim telefonom u toku njenog izlaganja, saopšteno je iz NVO Centar za ženska prava.

"Ovakvo ponašanje poslanika čija je aktivnost u radu Skupštine Crne Gore takva da je gotovo nepoznat crnogorskoj javnosti, predstavlja omalovažavanje po osnovu pola i vrijeđa sve žene u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Iz ovog NVO-a, zahtijevaju da poslanik Obradović objasni svoj postupak i uputi javno izvinjenje poslanici Vuksanović i svim ženama Crne Gore.

"Od predsjednika Skupštine očekujemo da preduzme mjere za utvrđivanje odgovornosti poslanika Obradovića za povredu Etičkog kodeksa poslanika Skupštine Crne Gore, a od Odbora za rodnu ravnopravnost izjašnjenje o kršenju Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o zabrani diskriminacije", kazali su u NVO Centar za ženska prava.

Nezavisna poslanica Jelisava Kalezić tražila je danas kao najstarija žena u Skupštini Crne Gore da se poslanik DPS-a, Radovan Obradović izvni zbog nedoličnog ponašanja u parlamentu prije nekoliko dana kada je mobilnim telefonom slikao pozadinu poslanice SDP-a Draginje Vuksanović.​

Poslanik DPS-a Radovan Obradović, tvrdi da je njegov kolega Luiđ Ljubo Škrelja bio "meta" a ne pozadina poslanice SDP-a Draginje Vuksanović.

Bonus video: