Pajović potpisao Sporazum o saradnji sa 57 nevladinih organizacija

Pajović je naglasio da su ciljevi Sporazuma i koordinacija aktivnosti na planiranju, osmišljavanju i sprovođenju projekata od obostranog interesa i značaja za širu javnost
3 komentar(a)
Pajović i nevladine organizacije, Foto: Skupština Crne Gore
Pajović i nevladine organizacije, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 29.07.2016. 14:11h

Predsjednik Skupštine Darko Pajović potpisao je danas Sporazum o saradnji sa 57 nevladinih organizacija, saopšteno je iz Skupštine.

Sporazum o saradnji između Skupštine i nevladinih organizacija u Crnoj Gori ima za cilj osnaživanje povjerenja, kao i stvaranje održivog partnerstva zasnovanog na principima transparentnosti, otvorenosti i međusobnog uvažavanja, navodi se u saopštenju.

“Ovaj Sporazum podstiče jačanje institucionalnog dijaloga između Skupštine i nevladinih organizacija kroz unaprijeđene mehanizme razmjene informacija i pogodne uslove za efikasno i kvalitetno učešće nevladinih organizacija u kreiranju javnih politika i iz njih proisteklih zakonodavnih rješenja. “ istakao je Pajović obraćajući se potpisnicima sporazuma.

Pajović je takođe naglasio da su ciljevi Sporazuma i koordinacija aktivnosti na planiranju, osmišljavanju i sprovođenju projekata od obostranog interesa i značaja za širu javnost.

On je takođe dodao da je podizanje efektivnosti rada nevladinih organizacija i nivoa parlamentarne otvorenosti prema njihovim zahtjevima, te unapređenje odgovornosti Skupštine pred građanima, podrška efikasnijem usklađivanju zakona Crne Gore sa pravnim tekovinom Evropske unije u oblasti ljudskih prava, vladavine prava, kulture, obrazovanja, zdravstva, socijalnih politika, zaštite životne sredine i drugih relevantnih oblasti, navodi se. On je naglasio da je sporazum otvoren i za sve ostale nevladine organizacije, navodi se u saopštenju.

Bonus video: