Đukanović: Država će pojačati aktivnosti protiv organizovanih kriminalnih grupa

"Potrebno dodatno sagledati postojeće kapacitete i organizaciono ustrojstvo Specijalnog tužilaštva i Uprave policije"
17 komentar(a)
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, Foto: Gov.me
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, Foto: Gov.me
Ažurirano: 29.07.2016. 11:09h

Vijeće za nacionalnu bezbjednost (VNB) ocijenilo je da je politička, bezbjednosna i ekonomska situacija u Crnoj Gori stabilna.

Vijeće je, pod predsjedanjem predsjednika Vijeća Mila Đukanovića, okončalo 8. Sjednicu započetu prošle sedmice.

"Na sjednici, na čijem je dnevnom redu bilo razmatranje bezbjednosne situacije u Crnoj Gori s posebnim akcentom na stanje u Kotoru, ocijenjeno je da je politička, bezbjednosna i ekonomska situacija u Crnoj Gori stabilna. Predsjednik Vijeća je, zaključujući raspravu, ocijenio da je u cilju učvršćenja osjećaja bezbjednosti i pravne sigurnosti građana Crne Gore, investitora i turista nužno pojačati aktivnosti države protiv organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju na prostoru Crne Gore", navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da je Vijeće zaključilo da je neophodno unaprijediti funkcionalnost i saradnju organa za sporovođenje zakona u cilju efikasnijeg suprotstavljanja izazovima organizovanog kriminala.

"Zaključeno je da je, iz istog razloga, potrebno dodatno sagledati postojeće kapacitete i organizaciono ustrojstvo Specijalnog tužilaštva i Uprave policije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: