CEMI NEĆE POTPISATI SPORAZUM O SARADNJI

Vujović: Parlament od braniča demokratije postao stub korupcije

"Ne možemo podržavati one koji promovišu kršenje vladavine prava"
3 komentar(a)
Zlatko Vujović, Foto: Savo Prelević
Zlatko Vujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.07.2016. 15:31h

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) neće potpisati Sporazum o saradnji sa Skupštinom Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju predsjednika Upravnog odbora CeMI-ja Zlatka Vujovića, neće potpisati sporazum jer umjesto memoranduma o saradnji od Skupštine traže da sprovodi zakone koje je sama usvojila.

"U situaciji kada je dio članova Administrativnog odbora proklamovao načelo klijentelizma kao ključno u donošenju odluka, te kontinuirano krši Zakone koji regulišu pitanje izbora predstavnika nevladinih organizacija, birajući podobne, umjesto da potvrđuje one koje uživaju većinsku podršku nevladinih organizacija, ne vidimo smisao potpisivanja ovog memoranduma", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je parlament od braniča demokratije postao stub korupcije u ovoj zemlji.

"Stoga, ne možemo podržavati one koji promovišu kršenje vladavine prava. CeMI ne pripada onoj grupi nevladinih organizacija koje slanjem poslanika na studijske posjete u daleke zemlje, davanjem visokih honorara gradi svoje pozicije. Poslanici moraju glasati u skladu sa zakonom, a ne klijentelističkim i koruptivnim podsticajima. Stoga ne možemo podržati kontinuitet nepoštovanja nevladinih organizacija koje sprovodi sadašnje i prethodno rukovodstvo Skupštine Crne Gore, ali i budimo precizni, ubjedljiva većina poslanika Skupštine Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Vujovića.

Preporučujemo za Vas