Odbornici DF tvrde da su nepoznata lica pokušala da spriječe unošenje parole

Sekretar Skupštine Veselin Vukčević pojavio se u pratnji dva lica iz obezbijeđenja i saopštio "da ne postoji takav akt, ali da će se on brzo donijeti, kao i da ne dozvoljava unošenje političkih poruka u salu, što je odluka bez pravnih osnova, saopštili su iz DF-a
55 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2016. 13:44h

Odbornici Demokratskog fronta, danas su zaustavljeni prilikom ulaska na sjednicu Skupštine Glavnog grada, od kako navode "neindetifikovanih lica", koji su presreli odbornike u holu Skupštine i rekli im da ne mogu da uđu na sjednicu sa političkim porukama.

U DF-u navode da je na njihovo insistiranje da se kaže ko je donio takvu odredbu, i na osnovu kog akta, pojavio se sekretar Skupštine Veselin Vukčević, u pratnji dva lica iz obezbijeđenja koji je saopštio "da ne postoji takav akt, ali da će se on brzo donijeti, kao i da ne dozvoljava unošenje političkih poruka u salu, što je odluka bez pravnih osnova, saopštili su iz Demokratskog fronta.

"Nevjerovatna je politička nepismenost sekretara Skupštine, koji ne zna da je Skupština par ekselans politički dom gdje se šalju političke poruke građanima, a još je nedopustivije da predsjednik Skupštine nije bio upoznat sa naređenjem da se ovako nešto priredi odbornicima Demokratskog fronta. Iako smo dobili izvinjenje od strane predsjednika Skupštine smatramo da javnost treba da bude upoznata da u strahu i panici od gubitka vlasti DPSovi aparatčci posežu i za silom samo da ne dozvole da se vidi nadmoć Demokratskog fronta. U demokratskim zemljama bi gospodin Vukčević bio odmah smijenjen, ili ukoliko ima iole moralne odgovornosti sam bi podnio ostavku, jer je on mimo pravnih propisao naredio da se primije fizička sila za sprečavanje odbornika da uđu u salu", kazali su iz DF-a.

Oni su dodali i da su tražili da se pokrene procedura za razrješenje predsjednika Upravnog odbora Čistoće koji je po nalogu Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal uhapšen, ali da "nije bilo sluha za to jer kako je predsjednik Skupštine pokušao da minimizira taj slučaj navodeći da se radi o sumnji za zloupotrebu u iznosu od nešto više od 300 eura, a to je krivično djelo radilo se o ma kom iznosu", navodi se u saopštenju.

"Lopov je lopov bez obzira je li ukrao milion ili jedan euro. Odbornici DF-a nakom žustre rasprave, koja je u jednom momentu poprimila i incidentan ton koji je doveo do toga da je zamalo spriječen fizički obračun, nakon uvreda odbornika DPS-a Nermina Abdica upućenih odbornici Branki Bošnjak, napustili su sjednicu jer nije usvojen predlog da se osudi prekoračenje ovlašćenja u primjeni sile od strane policije koja je brutalno prebila odbornika u Skupštini Glavnog grada, Nikolu Bajčetića a što je i Zaštitnik ljudskih prava Crne Gore potvrdio u svom izvještaju", kazali su iz DF-a..

Galerija

Bonus video: