Uskoro ratifikacija Protokola o pristupanju CG NATO-u u skupštini Turske

Đukanović je ocijeno značajnom što skoriju stabilizaciju stanja u Turskoj izrazivši istovremeno u ime Vlade i u svoje ime saučešće porodicama stradalih u pokušaju državnog udara
3 komentar(a)
Milo Đukanović, Serhat Galip, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, Serhat Galip, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 25.07.2016. 18:56h

Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u prošao u proceduri odgovarajuća parlamentarna tijela čime je otvoren put za skoru ratifikaciju Protokola u Velikoj narodnoj skupštini Turske, rekao je ambasador te države u Podgorici Serhat Galip.

Galip je danas u Podgorici primio crnogorski premijer Milo Đukanović.

Iz Vlade je saopšteno da je Galip informisao Đukanovića o političkim događajima u Turskoj kao i da je Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u prošao u proceduri odgovarajuća parlamentarna tijela čime je otvoren put za skoru ratifikaciju Protokola u Velikoj narodnoj skupštini Turske.

Đukanović je ocijeno značajnom što skoriju stabilizaciju stanja u Turskoj izrazivši istovremeno u ime Vlade i u svoje ime saučešće porodicama stradalih u pokušaju državnog udara.

Govoreći o okončanju procesa učlanjenja u NATO Đukanović je rekao da Crna Gora cijeni to što Turska podržava proces crnogorske evroatlantske integracije od njegovog početka.

Obostrano ocijenjeno da su odnosi dviju država odlični što simbolično potvrđuje i predstojeće otvaranje izložbe crnogorsko-turskih odnosa koju zajedno pripremaju Ambasada Republike Turske i Državni arhiv Crne Gore.

Bonus video: