Šehović: Broj onih koji se ponašaju po principu "što gore po Crnu Goru, to bolje po njih" sve veći

Prema Šehovićevim riječima, patriote ne mogu biti ni oni koji sprječavaju, nego oni koji grade drugi blok Termoelektrane (TE) u Pljevljima, jer kočničari gradnje drugog bloka ne štite državni, nego interes uvozničkog lobija, za koji na taj način svjesno ili nesvjesno rade
16 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.07.2016. 14:44h

Socijaldemokrate Crne Gore su partner svima koji podstiču, a alternativa onima koji zbog dnevno političkih razloga žele da sputavaju razvoj države, zbog čega će nastaviti da odlučno i posvećeno vode ekonomski značajne projekte, saopšteno je iz te partije.

Potpredsjednik SD-a i poslanik u Skupštini, Damir Šehović, kazao je da kako se izbori primiču, broj onih koji se ponašaju po principu “što gore po Crnu Goru, to bolje po njih” je, na žalost, svakim danom sve veći.

„Kao da nijesu svjesni da zaštitnici državnih interesa ne mogu biti oni koji sputavajući razvoj rade upravo protiv tih interesa“, naveo je Šehović u saopštenju.

On je ocijenio da nijesu zaštitnici državnih interesa oni koji opstruiraju, nego oni koji grade autoput, jer je on pretpostavka razvoja, posebno na sjeveru države.

„Zato su ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović lično, i partija čiji je predsjednik, spremni da preuzmu punu odgovornost za kompletan projekat“, rekao je Šehović.

Prema njegovim riječima, patriote ne mogu biti ni oni koji sprječavaju, nego oni koji grade drugi blok Termoelektrane (TE) u Pljevljima, jer kočničari gradnje drugog bloka ne štite državni, nego interes uvozničkog lobija, za koji na taj način svjesno ili nesvjesno rade.

„Zato umjesto da pohvale to što su u Crnoj Gori konačno stvorene pretpostavke za postizanjem energetske nezavisnosti naše države, zbog politikantskih razloga pošto-poto žele da stopiraju njegovu gradnju“, rekao je Šehović.

Prema njegovim riječima, umjesto da javno pozdrave to što je ministar za informaciono društvo i tehnologije, Vujica Lazović, odnosno SD, u potpunosti zaštitio državni interes ugovorom sa A2A na način što država akcije, koje je prije sedam godina prodala za 434 miliona EUR sada može otkupiti za 250 miliona EUR u sedam jednakih godišnjih rata, i na taj način uštedjeti oko 200 miliona EUR, oni čine sve da ni do potpisivanja tog ugovora ne dođe.

„SD će nezavisno od toga što je broj kočničara razvoja sve veći, nastaviti da sa jednakom odlučnošću i posvećenošću vodi ove, ali i sve druge buduće projekte koji su u skladu sa našom vizijom Partnerstva za snažan ekonomski razvoj koji promovišemo“, poručio je Šehović.

On je zaključio da je razlog tome taj što su ubijeđeni da samo bogata država može biti država pune socijalne pravde kojoj kao partija teže, a bogate države nema bez razvijene saobraćajne i energetske infrastrukture.

Bonus video: