Bečić: Nećemo dozvoliti da građani daju povjerenje nekome samo zato što je Crnogorac, Srbin, Musliman...

"Nas interesuju osnovna životna pitanja, zašto je neko Crnu Goru, prelijepu zemlju na Balkanu doveo do ekonomske, socijalne, moralne i pravne degradacije, zašto je neko urušio sistem vrijednosti", kazao je između ostalog Bečić
87 pregleda 6 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 24.07.2016. 14:38h

Nećemo dozvoliti da građani Crne Gore idu na birališta i daju svoje povjerenje nekome samo zato što je Crnogorac, Srbin, Musliman, Albanac, Bošnjak, Hrvat, Rom...ili da u odnosu na neke periferne stvari određuje svoju sudbinu i budućnost, saopštio je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

Demokrate su održale konstitutivnu sjednicu Mjesnih odbora , koja je održana nakon terenske kampanje u kojoj su mladi ove partije obišli 1.560 domaćinstava

"Na ovim područjima Demokrate su zabilježile 15,85 odsto podrške", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Na sjednici, kojoj su pored Bečića prisustvovali i potpredsjedica Zdenka Popović, generalni sekretar, Boris Bogdanović i poslanici i članovi Predsjedništva Demokratske Crne Gore, Neven Gošović i Velizar Kaluđerović, formirani su mjesni odbori za Donju i Gornju Goricu, Dahnu i Dajbabe i izabrano njihovo rukovodstvo.

Za predsjednika MO Donja Gorica izabran je Vasilije Mugoša, MO Gornju Goricu vodiće Ivan Brnović, a Žarko Knežević je izabran za predsjednika MO Dajbabe i Dahna.

U saopštenju Demokrata se navodi da je Bečić izrazio zadovoljstvo što se prvi i osnovni cilj Demokrata, naznačen u sloganu "Pobjede, a ne podjele", polako ostvaruje, jer je kako ističu, "u Crnoj Gori društvo, iako malo, duboko dijeljeno, ne voljom građana, već voljom i interesima političkih elita sa raznih strana, jer za kavgu i dijeljenje je potrebno dvoje".

"Stoga, Demokrate neće prihvatiti da budu igrači u takvoj utakmici, mi smo se izdigli iznad toga i sagledavamo opšti interes, budućnost i radimo u tom pravcu. Nas interesuju osnovna životna pitanja, zašto je neko Crnu Goru, prelijepu zemlju na Balkanu doveo do ekonomske, socijalne, moralne i pravne degradacije, zašto je neko urušio sistem vrijednosti? Zašto nam prodajete Primorje, zašto ste uništili privrednu aktivnost u srcu Crne Gore, u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, zašto ste dozvolili da se raseljava sjever Crne Gore i da nestaje čovjek kao ključni resurs svake zemlje, jer tamo gdje nema čovjeka i gdje on ne pronalazi motiv da bitiše, tamo je upitna i budućnost zemlje, poručio je Bečić.

Bečić je takođe rekao da Demokrate politiku ne posmatraju kroz prizmu brojki.

"Zato se i trudimo da upoznamo svakog člana, svakog simpatizera, što je zahtjevan proces imajući u vidu da smo snaga koja se širi svakim danom, ali Demokrate su ljudi iz naroda, žive sudbinu običnog čovjeka i na taj način vode i politiku, brinući o interesima svakog građanina Crne Gore", istakao je Bečić.

Bonus video: