Ćetković: DPS uništio Šavnik i raselio Drobnjake i Uskoke

"Da je moguć oporavak to nam Šavnik jemči svojim ljepotama, prirodnim i rudnim bogatstvima, čijom bi valorizacijom zdrava i odgovorna vlast u Šavniku stvorila uslove za život dostojan čovjeka"
192 pregleda 2 komentar(a)
Šavnik, Foto: Screenshot (YouTube)
Šavnik, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 22.07.2016. 13:33h

Demokratska partija socijalista je u potpunosti privredno i ekonomski uništila Šavnik, raselila Drobnjake i Uskoke pa se broj stanovnika u ovoj opštini višestruko smanjiio, tako da ih sada nema ni jedna hiljada. Koristeći ucjene, prijetnje, kupovinu... DPS je uspio da u Šavnik učvrsti svoju vlast i da po svom scenariju nastavi ka pogrebu ove opštine, saopštio je predsjednik OO SDP Šavnik Miodrag Ćetković povodom Dana Opštine Šavnik.

"Zajedno sa ostatkom Crne Gore, Šavnik zaslužuje da sjećanje na Dan oslobođenja od fašizma proslavi oslobođen i od DPS-a. Koračajući kroz sedmu deceniju oslobođene zemlje, danas zbog branitelja posljednjeg totalitarnog sistema u Evropi, i u Šavniku većinski broj građana vapi za ličnom, političkom, ekonomskom slobodom, slobodom djela i misli. To što se u Šavniku rijetko kome živi, uzrokovale su prekobrojne greške koje je DPS tamo napravio, a bilo bi ih mučno spominjati, jer su bile teške i zlokobne, a za Šavnik pogubne", saopštio je Ćetković.

Dodaje da ukoliko DPS nastavi sa "ovakvim upravljanjem", da Šavniku prijeti "opasnost od nestanka kao zasebne političko - administrativne jedinice u crnogorskom sistemu".

"No, nasuprot ovakvom stanju, ja se nadam i vjerujem u oporavak Šavnika. Da će uskoro rukovodstvo ovom opštinom preuzeti ljudi koji će da grade, a ne da ruše, koji će da šire ljubav i čovjekoljublje, a ne da ostavljaju tragove mržnje i podjela. Da je moguć oporavak to nam Šavnik jemči svojim ljepotama, prirodnim i rudnim bogatstvima, čijom bi valorizacijom zdrava i odgovorna vlast u Šavniku stvorila uslove za život dostojan čovjeka", naveo je Ćetković.

Bonus video: