Pejak: Za opstanak Crne Gore i njenih stanovnika važna samo ekonomija

“Važno je da građani u oktobru kada budu glasali svoju pažnju fokusiraju na tu temu”
22 komentar(a)
ALTERNATIVA I FABRIKA "MAGLE", Foto: Svetlana Mandić
ALTERNATIVA I FABRIKA "MAGLE", Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.07.2016. 11:10h

“Alternativa”, grupa građana koja je nedavno prerasla u političku partiju, već je krenula sa predizbornom kampanjom. Danas su u Nikšiću, preko puta groblja pod Trebjesom, postavili kamen temeljac za fabriku “magle” koja će zapošljavati 1.389 radnika.

Slavko Lončar, budući direktor pomenute fabrike, kazao je da će radnicima fiksna plata biti hiljadu eura.

“Zaposlćemo sve radnike iz Željezare koji dobiju otkaz jer ta fabrika samu sebe topi. Mogu se zaposliti i radnici KAP-a, ako im nije daleko da dolaze iz Podgorice, a biće mjesta i za radnike Boksita i Metalca. Magla je ekološka, tako da će svim tim radnicima to mnogo prijati”, kazao je Lončar.

Što se tržišta tiče ono je, prema riječima Lončara, već obezbjeđeno. Velike količine magle poručila je, kako je kazao, Vlada Crne Gore, a sklopili su ugovor i sa svim većim gradovima u regionu, jer im svima u ovim ljetnjim mjesecima fali magle.

“Fabrika će raditi punim kapacitetom. Odlučili smo se da zaposlimo preko hiljadu radnika jer direktori koji imaju preko hiljadu radnika obično kasnije postanu gradonačelnici. Planiram i ja da budem gradonačelnik nekog grada – Nikšića, Šavnika, Žabljaka, nije bitno, samo da budem gradonačelnik”, samouvjeren je Lončar.

Vesko Pejak je objasnio da je “Alternativa” izvela pokaznu vježbu kako je lako napraviti predizborna obećanja.

“Političke partije će se truditi da narod ubijede da su neke teme važnije od drugih, poput religije, crkve, jezika, rječnika. Najvažnija tema koja će odrediti ove izbore, kao i budućnost Crne Gore, je ekonomija. Sve ostale teme su u ovom momentu nebitne za budućnost Crne Gore”, kazao je Pejak.

Prema njegovim riječima “Alternativa” će iskoristiti svu medijsku pažnju da građanima predoči da je za opstanak Crne Gore i njenih stanovnika važna samo ekonomija.

“Važno je da građani u oktobru kada budu glasali svoju pažnju fokusiraju na tu temu”, poručio je Pejak.

Fabrika “magle”, prema njegovim riječima, obezbijediće im četiri glasa po svakom zaposlenom.

“Računamo da ćemo od hiljadu ljudi dobiti 4.000 glasova što je polovina cenzusa. Ne računamo na glasove svih 1.389 radnika koje ćemo da zaposlimo jer će dio da nas izda – glasaće za druge partije, a dobiće posao kod nas. To ćemo istražiti odmah posle izbora”, poručio je Pejak.

Bonus video: