Abazović: Podgorica se dizala iz pepela, građanin da je u fokusu

475 pregleda 0 komentar(a)
Abazović, Foto: URA
Abazović, Foto: URA

Podgorica je grad koji se nekoliko puta podigao iz pepela i uspio da se razvije u glavni grad naše zemlje. U najtežim trenucima kada je tokom ratnih vihora razrušen i spaljen uspijevao je da odoli nedaćama i sačuva svoju važnost i značaj u našoj istoriji, navodi Dritan Abazović prredsjednik GP URA.

Dodaje da je obaveza grada da pruži najbolje servise svojim građanima, ali i svima onima koji dolaze ali i odlaze iz njega.

"Ubrzani i neplanski razvoj ostavio je i svoje posljedice, ali je na sadašnjoj i svakoj budućoj vlasti da se ti problemi otklone kako bi Podgorica zaista bila jedan od najljepših glavnih gradova Evrope. Podgorica mora biti grad zelenila u kojem prostor neće biti stavljen u funkciju krupnog kapitala već građanina. Glavni grad koji će obilovati parkovim, drvećem, šetalištima mora biti vizija njegovog daljeg razvoja. Mora se raščistiti sa nasilnom urbanizacijom i građanima omogućiti pravo na grad."

Abazović navodi i da građani Podgorice moraju iskusiti nove servise, postojeća infrastruktura mora se još više iskoristiti i graditi nova. Podgorica mora da ponudi nove sadržaje kako bi opravdala titulu glavnog grada zemlje.

"Pred njom su dakle mnogi izazovi, ali znanje, upornost i odlučnost mogu im i moraju izaći na crtu. Jednako onako kao što su na današnji dan 1944. godine ideje antifašizma trijumfovale i donijele joj slobodu. Svim građanima Podgorice, aktuelnoj upravi Glavnog grada, Skupštini Glavnog grada i svim odbornicima, u svoje lično i u ime Građanskog pokreta URA želim srećan Dan opštine i oslobođenja", zaključuje Abazović.

Bonus video: