POPOVIĆ NA ČELU

Liberali formirali izborni štab: Nikad nećemo odstupiti od svojih ideja

Do kraja mjeseca LP će formirati i lokalne izborne štabove koji će brojati nekoliko stotina aktivista
39 pregleda 15 komentar(a)
Liberali, štab, Foto: Lpcg.me
Liberali, štab, Foto: Lpcg.me
09.02.2019. 10:02h

Liberalna partija formirala je na sjednici Predsjedništva Centralni Izborni štab za predstojeće parlamentarne izbore raspisane za 16. oktobar. Na čelu štaba koji broji 19 članova je predsjednik Andrija Popović.

Predsjedništvo je poručilo da liberali nikada neće odstupiti od svojih programskih načela i ideala po kojima su prepoznati u Crnoj Gori.

"LP je spremna za samostalan nastup ali i jasno opredijeljena za formiranje političkih saveza koji će ojačati građansku, procrnogorsku ideju koja će povesti Crnu Goru do kraja u integracijama u NATO i EU savez, što mora biti prioritet svakoj progresivnoj politici u državi. Liberali su usvojili prijedlog Platforme za pregovore sa drugim političkim subjektima koja sadrži temeljna načela za koja će se LP sa potencijalnim saveznicima boriti. O njoj će se konačno izjasniti Glavni odbor. Crna Gora socijalne sigurnosti, slobodne ekonomije, snažnog zdravstva i naprednog školstva, članica NATO i EU saveza sa snažnom vladavinom prava i ljudskim pravima, naš je cilj", navode iz partije.

Do kraja mjeseca LP će formirati i lokalne izborne štabove koji će brojati nekoliko stotina aktivista.

Centralni izborni štab Liberalne partije čine šef Centralnog izbornog štaba i predsjednik Andrija Popović, potpredsjednici Dubravka Vujičić i Zdravko Šoć, generalni sekretar Esad Šainović, predsjednik Mladih Ammar Borančić, kao i predsjednici Opštinskih odbora LP, Jovan Rabrenović, Blažo Rađenović, Luka Vučinić, Vido Drašković, Samedin Agović, Neda Dabović, Ragip Deljanin, Borislav Samardžić, Vaso Jablan, Goran Skrobanović, Rade Perović, Munever Balota, Senad Ajanović, Nako Korać.

Predsjedništvo je izabralo i koordinatore za predstojeće lokalne izbore, koji će se vjerovatno održati kada i parlamentarni, u Kotoru Vida Draškovića, Budvi Blaža Rađenovića, Gusinju Ragipa Deljanina. Oni će u narednih mjesec dana predložiti Predsjedništvu plan i program aktivnosti i formirati izborne štabove.