DF: Mustafić da kaže ko je skandirao "Suljo, Turčine", Mustafić: Svi su čuli

Mustafić je po dolasku poručio Kneževiću da nikad nikome nije pobjegao sa verbalnog megdana
80 pregleda 119 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.07.2016. 13:56h

"Znam da ste mi lijepili etikete. Ramazanski post uči sve ljude da budu puni strpljenja i da budu duhovno preporođeni. Pošto čitavog života postim, to sam dobro naučio. Moja reakcija je u duhu svega toga. Nijesam doprinio da se bilo što desi tokom ovoga mandata, a kamoli tog spornog datuma. Ne dozvolite da se zamjenjuju teze”, kazao je potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić kao odgovor Milanu Kneževiću iz Demokratskog fronta.

Knažević je Mustafića ranije danas u Skupštini nazvao “Sulejmanom Veličanstvenim” i spočitao mu da je zbog “ramazanskog posta pao u nervnu depresiju i prekinuo sjednicu skupštine“ 4. jula koju je obilježio incident među poslanicima.

Poslanici DF-a tražili su da se Mustafić pojavi u sali jer je on predsjedavao sjednicom 4. jula, kada je, kako tvrde, rekao da su mu na protestima DF-a skandirali “Suljo, Turčine”. Knežević je tražio da Mustafić dođe na sjednicu i kaže ko mu je i kada skandirao to.

„Čitava ujdurma je počela jer je nekadašnji Sulejman Veličanstveni zbog ramazanskog posta pao u nervnu depresiju i prekinuo sjednicu skupštine. Neka dođe danas. Neka dođe. Njegova je dužnost da bude ovdje ako nije otišao Erdogana da spašava“, rekao je Knežević u trenutku kada Mustafić nije bio u sali.

Mustafić je po dolasku poručio Kneževiću da nikad nikome nije pobjegao sa verbalnog megdana.

Knežević je odgovorio da Mustafić neće oštriti politički barjak na njemu.

“Neću dozvoliti da gradi svoj politički rejting projektujući Milana Kneževića kao nekoga ko mrzi Bošnjake ni Muslimane. Zbog Milana Kneževića nije zaplakala nijedna ni žena, ni majka ni kćerka niti će”, rekao je Knežević.

Ponovio je da Mustafić mora da kaže ko mu je od poslanika DF-a skandirao “Suljo, Turčine”.

“Ako to ne uradi, onda laže”, dodao je Knežević.

Mustafić nije precizirao na koga misli, ali je potvrdio da je to skandiranje čuo.

“Sve što sam rekao, stojim iza toga. Sva javnost je vidjela i čula skandiranje. A, i ono što su skandirali Azri Jasavić”, rekao je Mustafić.

Bonus video: