Fejzić i IZCG podržavaju Erdogana: Pokušaj rušenja je izdaja

U noći između petka i subote, dio turske vojske je pokušao da izvede državni udar i preuzme kontrolu nad Turskom, ali je ustanak ugušen za sada
188 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2016. 14:54h

Reis i glavni muftija Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić poručio je da su svi muslimani u Crnoj Gori u mislima sa turskim narodom i legitimno izabranim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i Vladom Republike Turske.

"Svi muslimani u Crnoj Gori su u dovama i mislima sa turskim narodom, demokratijom i legitimno izabranim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i Vladom Republike Turske", rekao je Fejzić.

U noći između petka i subote, dio turske vojske je pokušao da izvede državni udar i preuzme kontrolu nad Turskom, ali je ustanak ugušen za sada. Tenkovi su okupirali mostove i aerodrom u Istanbulu i brojna mjesta u Ankari. Na državnoj televiziji je pročitano saopštenje pučista da su preuzeli kontrolu, da državu vodi mirovni savjet, i navedeno je da se uvodi vojna uprava i policijski čas.

Fejzić je kazao da su zahvalni Alahu jer je kako je kazao izdajnički pokušaj rušenja demokratije i volje naroda Turske, okončan neuspješno.

Bonus video: