Demokrate: Baković da preporuči Vujanoviću da raspiše izbore

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić ranije je pozvao Vujanovića da ispoštuje zakon i donese odluku o raspisivanju izbora za izbor odbornika u Skupštini opštine Golubovci i Skupštini opštine Tuzi, kao i odluku o raspisivanju vanrednih izbora za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grada Podgorica
28 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 15.07.2016. 17:01h

Demokratska Crna Gora zatražila je od Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Šućka Bakovića da preporuči predsjedniku države, Filipu Vujanoviću da raspiše izbore za Skupštinu Glavnog grada Podgorica i skupštine opština Golubovci i Tuzi.

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić ranije je pozvao Vujanovića da ispoštuje zakon i donese odluku o raspisivanju izbora za izbor odbornika u Skupštini opštine Golubovci i Skupštini opštine Tuzi, kao i odluku o raspisivanju vanrednih izbora za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grada Podgorica.

Vujanović je kazao da se izbori za gradske opštine Tuzi i Golubovci mogu se raspisati samo ako bi odbornici skupština skratili mandat.

Bečić je ocijenio da takva ocjena Vujanovića nema utemeljenje u zakonu i da je Vujanović povrijedio slobode i prava građana, i prava političkih subjekata zasnovanih na zakonu.

“Imajući u vidu težinu povrede ljudskih prava i sloboda, i to od predsjednika države, zahtijevamo da hitno preduzmete mjere iz svoje nadležnosti, sprovede odgovarajući postupak i preporučite predsjedniku da ispoštuje zakon i donese odluku o raspisivanju izbora za odbornike u skupštinama opština Golubovci i Tuzi, kao i odluku o raspisivanju vanrednih izbora za odbornike Skupštine Glavnog grada Podgorice”, navodi se u pismu koje je Bečić danas uputio Bakoviću.

Bonus video: