Vujanović i Đukanović: Crna Gora je uz Francusku

„Molim Vas da primite moje iskreno saučešće povodom terorističkog napada u Nici koji je uzrokovao tragediju sa velikim gubitkom ljudskih života", kaže se u telegramu Vujanovića
11 komentar(a)
Nica, Foto: Reuters
Nica, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2016. 12:47h

Predsjednik Crne, Gore Filip Vujanović uputio je telegram saučešća francuskom kolegi, Fransoi Olandu povodom terorističkog napada u Nici u kome je najmanje 84 ljudi poginulo, a više od sto osoba povrijeđeno.

„Molim Vas da primite moje iskreno saučešće povodom terorističkog napada u Nici koji je uzrokovao tragediju sa velikim gubitkom ljudskih života", kaže se u telegramu.

Navodi se da su crnogorski građani duboko potreseni tragedijom i dijele bol građana Francuske.

Kako se dodaje, duboka tuga ima posebnu težinu, jer su mnogi od ubijenih djeca koja su došla da proslave Dan Bastilje.

"Crna Gora je snažno uz Francusku u ovim zahtjevnim vremenima borbe protiv terorizma koja se mora iskorijeniti zauvijek“, rekao je Vujanović.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović uputio je predsjediku Vlade Republike Francuske Manuelu Valsu telegram saučešća u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime povdom sinoćnjeg gnusnog teroristočkog napada u Nici, u kojem je smrtno stradalo i teško povrijeđeno na desetine nevinih ljudi, među kojima i veliki broj djece.

„Ovaj bezumni teroristički čin na dan kada je Francuska obilježavala svoj nacionalni praznik, napad je ne samo na Vašu zemlju, već na slobodu i demokratiju kao univerzalne tekovine savremene civilizacije. Želim da znate da je Crna Gora uz vas u ovim teškim trenucima, kao i brojni drugi prijatelji i partneri velike Republike Francuske i velikog francuskog naroda“, navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića.

Bonus video: