Milačić podnio ostavku na mjesto izvršnog direktora Pokreta za neutralnost

"Funkciju vršioca dužnosti direktora će nositi Ognjen Jovović, predsjednik spuštine NVO Pokret za neutralnost do izbora novog direktora koje će biti obavljeno u najskorijem roku", saopšteno je iz Pokreta
17 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Pokret za neutralnost
Marko Milačić, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 15.07.2016. 11:25h

Izvršni direktor Pokreta za neutralnost Marko Milačić podnio je ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz Pokreta.

"Ostavku je primila i verifikovala skupština Pokreta. Razlozi ostavke su profesionalne prirode jer Milačić zbog budućih obaveza neće biti u mogućnosti da u punom kapacitetu obavlja dužnosti izvršnog direktora Pokreta. Ova odluka nema veze sa budućim zalaganjima Pokreta ili Marka Milačića zato što su stavovi u pogledu politike i zalaganje da Crna Gora ostvari svoj vojno-politički status kroz vojnu neutralnost u okviru Evropske Unije zajednički i borba na tom planu će se nastaviti", navodi se u saoštenju Pokreta.

U saopštenju se dodaje da se NVO Pokret za neutralnost zahvaljuje Marku Milačiću zbog svog zalaganja i energije kojom je doprinio da Pokret bude prepoznat kao aktivan učesnik u stavu da Crna Gora svoj geopolitički status definiše neutralnošću, te učinio da naša NVO postane kredibilna organizacija mladih intelektualaca koja predstavlja iskrenu i nezavisnu akademsku snagu.

"Pokret za neutralnost ovim putem želi svom bivšem direktoru puno sreće u budućem radu i velike uspjehe. Marko Milačić će ostati i dalje član Upravnog odbora naše organizacije. Funkciju vršioca dužnosti direktora će nositi Ognjen Jovović, predsjednik spuštine NVO Pokret za neutralnost do izbora novog direktora koje će biti obavljeno u najskorijem roku", saopšteno je iz Pokreta.

Bonus video: