Krivokapić: Moguće istupanje iz Vlade ako se ne zaštiti državni interes

Krivokapić je rekao da će SDP, DEMOS i URA o tome pismeno obavjestiti premijera Mila Đukanovića i podsjetio na sporazum o stvaranju uslova za slobodne izbore, kojim se precizira da odluke od posebnog značaja u Vladi treba da budu donijete konsezusom
56 pregleda 93 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.07.2016. 15:51h

Lider SDP-a Ranko Krivokapić potvrdio je da je opoziciona trojka spremna da istupi izu Vlade izbornog povjerenja ukoliko vladajuća koalicija ne zaštititi državni interes u predlogu novog ugovora koji je Vlada utvrdila sa A2A.

Krivokapić je rekao da će SDP, DEMOS i URA o tome pismeno obavjestiti premijera Mila Đukanovića i podsjetio na sporazum o stvaranju uslova za slobodne izbore, kojim se precizira da odluke od posebnog značaja u Vladi treba da budu donijete konsezusom.

Krivokapić je rekao da bi ove tri partije trebalo da budu kamen temeljac građanske koalicije koje bi na parlamentarnim izborima 16. oktobra mogle da poraze DPS.

Krivokapić je položio vjenac na spomenik Palim borcima u Virpazaru gdje je 13. jula 1941. godine počeo ustanak u Crnoj Gori.

Socijaldemokratska partija (SDP) uvijek će baštiniti crvenu nit, antifašizam, partizanski pokret – Titovu Crnu Goru, koja je bila najbolji period ekonomsko-socijalnog razvoja svih naroda Crne Gore, poručio je Krivokapić.

On je dodao da će „SDP vazda baštiniti crvenu nit, antifašizam, partizanski pokret - Titovu Crnu Goru, koja je bila najbolji period ekonomsko-socijalnog razvoja svih naroda Crne Gore“.

„Iako smo 21. maja vratili kolektivnu slobodu Crnoj Gori, vrijeme je da za vazda građanima vratimo Crnu Goru. Glavni cilj okupljanja jeste da se sjetimo ustanka i dana priznanja nezavisnosti – Dana državnosti. Dobro je da je ta crvena nit i danas, i 1941. godine povezana i krenula iz Bara, odnosno Virpazara. 13. jul je bio plamen koji je probudio ne samo Crnu Goru, nego i Evropu“, rekao je Krivokapić. Prema njegovim riječima, ovaj mali narod je dobio poštovanje Sartra, koji je pozvao čitavu Evropu da se ugleda na mali crnogorski narod. „Mi imamo obavezu da se sjetimo svakog 13. jula, da se sjetimo onih koji su nam omogućuli da se osjećamo ponosno, kao što se osjećamo danas. Crnogorski narod se prvi od svih južnoslovenskih naroda digao za slobodu. Istorija nam je ponekad bila nepravedna, ali sada svi znaju za nas“, kazao je on. Krivokapić je dodao da je prva žrtva u borbi protiv tadašnjeg najvećeg zla pala u Virpazaru, Đoko Mašov Leković. „Sloboda nikad nije konačna pobjeda, za slobodu se vazda moramo boriti, od one lične, do kolektivne“, rekao je Krivokapić. On je prisutnim građanima i predstavnicima medija poručio da je upravo pred tim spomenikom koji ujedinjuje Crnu Goru prilika da pozovu sve one kojima je u srcu građanska, demokratska i evroatlantska Crna Gora, da se okupe i da se zajedničkim snagama pobrinu da Crna Gora odlučno krene u iduću fazu mirne promjene vlasti. „Želimo da demokratskoj Crnoj Gori vratimo period mira i stvaranja. Izazov je veliki, nije lako vratiti državu u puno vlasništvo građana, poslije vremena pohare, ali drugog izbora nažalost nemamo. SDP je na megdan izašla 1990, 1998 i 2006. godine, i svaki put je izvojevala pobjedu, a pobijediće i svaki novi izazov“, zaključio je Krivokapić.

Bonus video: