Izabran Opštinski odbor Demosa u Andrijevici

Predsjednik Demosa je posebno naglasio značaj današnjeg formiranja OO u Andrijevici
7 komentar(a)
Demos, Andrijevica, Foto: Demos
Demos, Andrijevica, Foto: Demos
Ažurirano: 12.07.2016. 18:11h

U Andrijevici je uz prisustvo rukovodstva Demosa izabran OO ove stranke koji broji 15 članova. Za predsjednika je izabrana Svetlana Lekić, profesor i odbornik u SO Andrijevica, dok je za predsjednika IO izabran mašinski inženjer Mileta Đerković, koji je ujedno i predsjednik MZ Košutići.

Članovima i okupljenim gostima se, pored poslanika dr Radovana Asanovića i predsjednika IO Gorana Danilovića, obratio i predsjednik Miodrag Lekić, koji je prisutne upoznao sa aktuelnom političkom situacijom uoči izbora. Demos se ozbiljno priprema za izbore, siguran da građani u njemu prepoznaju ozbiljnu i kredibilnu alternativu vlasti DPS-a. Pored jasnih političkih principa i ideja koji treba da vode smjeni aktuelne vlasti, Demos takođe razmatra opozicionu saradnju na bazi korektnih odnosa i uzajamnog poštovanja. Demos će biti svjestan opštih opozicionih interesa kojima će dati prednost u odnosu na parcijalne.

"Nećemo biti srećni ukoliko DPS nakon ovih izbora ostane na vlasti, koliko god dobar rezultat Demos ostvario na njima. Takođe, ukoliko Demos ostvari skroman rezultat a vlast DPS-a padne, imaćemo razloga za slavlje." kazao je Lekić. On je dodao da javnost već uočava pozitivne efekte kontrolne funkcije opozicije u državnim institucijama. To će posebno doći do izražaja uoči samih izbora kada će se sagledati ukupni bilans kontrolne funkcije opozicicionih predstavnika.

Predsjednik Demosa je posebno naglasio značaj današnjeg formiranja OO u Andrijevici, koji izražava politički rast Demosa kao stranke sa čime se stvaraju i pretpostavke za politički doprinos promjenama i u ovom kraju, koje moraju dovesti do poboljšanja ekonomskih i životnih prilika.

Bonus video: