SDP: Krivokapić podsjetio Zanijera na aferu "Snimak" i kupovinu ličnih karata

Krivokapić je naveo da je u svojstvu predsjednika Skupštine, nakon protesta dijela opozicije, još u novembru mjesecu prošle godine pokrenuo Parlamentarni dijalog vlasti i opozicije sa ciljem stabilizacije političkih prilika, obezbjeđivanja uslova za fer izbore i formiranja Prelazne vlade
4 komentar(a)
Lamberto Zanijer, Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Lamberto Zanijer, Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ažurirano: 12.07.2016. 16:28h

Organizacija fer i slobodnih izbora je od ogromnog značaja za očuvanje političke stabilnosti, konstatovali su danas, predsjednik SDP, Ranko Krivokpaić i generalni sekretar OEBS Lamberto Zanijer.

"Tema susreta bila je priprema za parlamentarne izbore koji će biti održani 16. oktobra i obezbjeđivanje neophodnih uslova skladu sa Sporazumom o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore potpisanog između vlasti i opozicije. Krivokapić je podsjetio Zanijera na genezu rješavanja političke krize u Crnoj Gori koja je uzrokovana nepovjerenjem u izborni proces o kojem se govori i u izvještajima Evropske komisije, kroz tretiranje afere Snimak i kupovine ličnih karata za račun DPS", saopšteno je iz SDP.

Krivokapić je naveo da je u svojstvu predsjednika Skupštine, nakon protesta dijela opozicije, još u novembru mjesecu prošle godine pokrenuo Parlamentarni dijalog vlasti i opozicije sa ciljem stabilizacije političkih prilika, obezbjeđivanja uslova za fer izbore i formiranja Prelazne vlade.

"Taj dijalog je uz podršku Evropske komisije i Evropskog Parlamenta, i pored brojnih opstrukcija, ishodovao formiranjem takve Vlade. Predstavnici opozicije u Vladi, od njenog formiranja, ulažu značajne napore kako bi se obezbijedili uslovi koji će rezultat parlamentarnih izbora učiniti nespornim", naveli su iz SDP.

Bonus video: