URA, Demos i SDP: Partijsko zapošljavanje u Parking servisu u Bijelom Polju

Saopštili su da je dio kandidata odbijen zbog nepotpune dokumentacije, a odbijeni su jer nijesu dostavili Ljekarsko uvjerenje i Uvjerenje da se protiv njih ne vodi krivični postupak, a ti uslovi nijesu bili navedeni u oglasima
57 pregleda 11 komentar(a)
SDP, Demos, URA, Foto: SDP, Demos, URA
SDP, Demos, URA, Foto: SDP, Demos, URA
Ažurirano: 12.07.2016. 14:33h

U Parking servisu Bijelo Polje su uočene moguće zloupotrebe kada je u pitanju zapošljavanje u 2016. godini, saopštio je danas Koordinacioni odbor, koji čine predstavnici URA, Demosa i SDP.

U saopštenju se dodaje da je Koordinacioni odbor danas održao sjednicu povodom, kako ističu, činjenice da je kontrolor URA Almir Balić u Parking servisu DOO u prvim danima naišao na opstrukcije, zbog čega je bio prinuđen da sazove vanrednu sjednicu Odbora direktora.

"Koordinacioni odbor smatra da je zapošljavanje u Parking servisu partijsko, jer su sporna tri oglasa kojima je na šest slobodnih radnih mjesta primljeno svih šest kandidata koji su "imali potpunu dokumentaciju", bez mogućnosti izbora između više kandidata. Oglasom za prijem inkasanata naplate, su se tražila četiri izvršioca, koliko je i primljeno, a dvije prijave su odbijene zbog nepotpune dokumentacije. Oglasom za prijem savjetnika za pravno zastupanje i izradu opštih akata se tražio jedan izvršilac. Od dva prijavljena, jedan kandidat je primljen, drugi odbijen zbog nepotpune dokumentacije. Oglasom za samostalnog referenta za radne odnose-arhivara se tražio jedan izvršilac. Od dva kandidata jedan je primljen, a drugi odbijen zbog nepotpune dokumentacije", navodi se u saopštenju.

Dodali su da je dio kandidata odbijen zbog nepotpune dokumentacije, a odbijeni su jer nijesu dostavili Ljekarsko uvjerenje i Uvjerenje da se protiv njih ne vodi krivični postupak.

"Ti uslovi nijesu bili navedeni u oglasima. Oglasi su izašli u subotu i trajali pet dana, što je imajući u vidu netransparentnost u vezi potrebne dokumentacije bila značajna prepreka svima koji su konkurisali ili željeli konkurisati. Činjenica da su primljeni apsolutno svi prijavljeni kandidati koji su ispunjavali uslove poznate njima i Izvršnom direktoru govori o nedovoljno ozbiljnom i sumnjivom zapošljavanju. Cilj direktora u svakom, posebno u preduzeću čiji je osnivač Opština treba biti da bira između što više kvalitetnih kandidata, a ne da primi sve prijavljene kandidate koji ispunjavaju određene uslove, koji pored toga u oglasu ne postoje. Dodatno na sumnju da se radi o namještenim oglasima i o partijskom zapošljavanju navodi politička funkcija Izvršnog direktora Ismara Ćorovića, koji je član Glavnog odbora Socijaldemokrata", piše u saopštenju.

Pored čelnika opštinskih odbora, u Koordinacionom odboru su kontrolori Ibrahim Hasković- SDP (sekretarijat za finansije Opštine Bijelo Polje), Dražen Petrić - Demos (Centar za cocijalni rad), Aleksandar Srdanović - URA (JP Vodovod “Bistrica), Almir Balić - URA (d.o.o. Parking servis) i Milojko Femić - Demos (d.o.o. “Komunalno-Lim”, Bijelo Polje). Koordinacioni odbor je dosadašnji proces kontrole u Bijelom Polju i dinamiku rada kontrolora ocijenio kvalitetnim.

Bonus video: