Bojović: Đukanović podijelio zadatke funkcionerima i aktivistima

Šef režima, tvrdi on, svoju predizbornu posjetu Pljevljima iskoristio je „da po ko zna koji put bezočno obmane građane i plasira nova-stara lažna obećanja“
0 komentar(a)
Vladislav Bojović, Foto: DNP
Vladislav Bojović, Foto: DNP
Ažurirano: 12.07.2016. 12:49h

Poslanik Demokratskog fronta Vladislav Bojović tvrdi da je primarni cilj jučerašnje posjete Pljevljima „nelegitimnog premijera Mila Đukanovića kao arhitekte afere Snimak“, da podijeli zadatke i da uputstva lokalnim funkcionerima i aktivistima DPS-a kako da i ovog puta realizuju arsenal izbornih zloupotreba.

„Zbog toga je, odmah nakon protokolarnog susreta sa nelegitimnim predsjednikom opštine, otišao u Dom vojske na višesatni sastanak sa partijskim poslušnicima. Umjesto što je još jednom demonstrirao kako se državne funkcije, resursi i novac koriste za usko-stranačke aktivnosti DPS-a, bio je red da sastanak sa lokalnim članovima svoje partije organizuje na deponijama Maljevac ili Jagnjilo kako bi, u oblaku prašine i otrova, imao realnu sliku o tome da li je to što vidi sjeverni dio Monte Karla ili drastično zaostali sjeverni dio njegove privatne i kriminalizovane države Montenegro.Zasigurno je, ovom prilikom, pohvalio Dragana Brkovića zbog toga što već godinama, kršeći zakon, radnike Vektre-Jakić drži kao zaposlene na određeno“, naveo je je Bojović, u saopštenju dostavljenom Vijestima. Bojović kaže da je Đukanović izbjegao da posjeti nepostojeću peletaru u Vektri-Jakić, koju je prije nekoliko mjeseci svečano otvorio Petar Ivanović i i selo Otiloviće u kome nema ni traga od davno najavljene cementare.

„Izbjegao je da posjeti i selo Bobovo gdje nema puta koji je obećao. Izbjegao je da posjeti kopove RUP i uvjeri se kako se šire otrovni gasovi i sagorijeva ugalj, ali i kako Đulina guka nema aerodroma, za koji je još 2009. godine lično povrdio da će biti izgrađen. Izbjegao je da posjeti i Dom kulture koji nije završen već 9 godina. Izbjegao je da posjeti pljevaljske poljoprivrednike koji prodaju svoje proizvode u bescijenje i jedva sastavljaju kraj sa krajem. Izbjegao je da obiđe ogromne šumske komplekse koji se suše i propadaju, zbog toga što Vektra Jakić isključivo siječe najkvalitetniju šumu zarad ekstra profita uskog kruga pojedinaca. A kako vidimo, u povratku je propustio da posjeti privatnu peletaru u Prijepolju, koja uistinu pravi pelet, a kojoj takozvani industrijski gigant Vektra-Jakić prodaje pljevaljski šumu kao sirovinu, umjesto da je sama prerađuje i realizuje finalnu proizvodnju“, navodi Bojović koji je i predsjednik Opštinskog odbora Demokratske narodne partije u Pljevljima.

Šef režima, tvrdi on, svoju predizbornu posjetu Pljevljima iskoristio je „da po ko zna koji put bezočno obmane građane i plasira nova-stara lažna obećanja“.

„Nakon toliko prevarnih najava o početku gradnje II bloka TEP i dogovorima koji su navodno postignuti, kao uvreda zdravog razuma, djeluje izjava šefa režima kako će II blok početi da se gradi u septembru, bez obzira što još uvijek nije postignut dogovor oko cijene gradnje sa češkim investitorom, niti dogovor oko modela funkcionisanja Rudnika uglja i Termoelektrane. Takođe, kao bestidna manipulacija i drsko poigravanje zdravljem i životom Pljevljaka, djeluje obećanje premijera kako će za taj Drugi blok navodno biti vezan projekat toplifikacije, a vidimo da nema ni nagovještaja početka gradnje sekundarne mreže toplovoda. Nakon 27 godina brutalnog zamajavanja i zapostavljanja, šef režima nema pravo da bilo šta obećava građanima Pljevalja. A pošto se razletio pred izbore da obilazi Crnu Goru, sa namjerom da pripremi još jednu izbornu krađu, neka mu bude jasno da mu to što je naumio ovog puta neće proći. Mi iz Demokratskog fronta mu preporučujemo da se pripremi za suočavanje sa pravnom državom i slobodnim institucijama, nakon čega će slučaj njegovog najbližeg saradnika i predsjednika Političkog savjeta DPS-a Svetozara Marovića brzo pasti u zaborav. I tu mu ni Barak Obama ni NATO pakt, zbog kojeg izdaje istorijske vrijednosti i interese Crne Gore, neće pomoći. To mu mi iz Demokratskog fronta garantujemo“, zaključio je Bojović.

Bonus video: