SNP čestitao Dan državnosti

Delegacija SNP će 13. jula položiti vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, u Podgorici, kao i u ostalim gradovima širom Crne Gore
3 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 12.07.2016. 11:20h

Socijalistička narodna partija čestitala je građanima 13. jul - Dan državnosti i Dan ustanka naroda Crne Gore.

"Simbolika 13. jula ima vječni značaj i posebnost, jer taj datum na najbolji način ujedinjuje slobodarstvo i antifašizam, koji predstavljaju vrijednu istorijsku poruku i pouku, na koje svi u Crnoj Gori treba da budemo ponosni. Tog dana, 1878. i 1941. godine ispisane su jedne od najslavnijih stranica istorije Crne Gore, kako na Berlinskom kongresu kada je naša zemlje dobila međunarodno pravno priznanje, tako i u Drugom svjetskom ratu kada je narod Crne Gore, masovno i odlučno, podigao antifašistički ustanak", navodi se u čestitki SNP-a.

Dodaje se da SNP, zbog toga, sa posebnim uvažavanjem i poštovanjem gaji sjećanje na te značajne datume istorije i odaje počast svim herojima palim za slobodu zemlje i svojih pokoljenja.

"Naši preci koji su oslobađali Crnu Goru od fašizma, zapravo su ostvarili pravo da budemo dio Evrope i civilizovanog, demokratskog svijeta. SNP će i u ovom vremenu punom iskušenja i izazova, nastaviti sa afirmacijom vrijednosti slobodarstva i antifašizma, jer Crna Gora, kao i naši preci i potomstvu to zaslužuju".

Delegacija SNP će 13. jula položiti vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, u Podgorici, kao i u ostalim gradovima širom Crne Gore.

Bonus video: