Đukanović nakon osam godina u posjeti Pljevljima: U septembru kreće izgradnja drugog bloka TE

„To je velika šansa za ljude koji će raditi na realizaciji tog projekta i za sve druge ljude iz biznisa koji će koji će kroz realizaciju tako velike investicije pronaći svoj dio tržišta i na taj način doprinijeti ekonomskom i ukupnom društvenom razvoju Pljevalja“
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 11.07.2016. 16:42h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović najavio je danas da će izgradnja Drugog bloka Termoelektrane Pljevlja početi u septembru.

On je novinarima, nakon radne posjete Pljevljima kazao da su nakon dužih priprema obezbijeđene sve pretpostavke za početak realizacije tog projekta.

„Realno je da 31 jula sve bude usvojeno u parlamentu, ono što je parlamentarna nadležnost , a avgust biti mjesec u kojem će se investitor organizovati da počne radove i vjerujem da bi u septembru mogli da imamo početak radova“, rekao je Đukanović koji je danas nakon osam godina prvi put boravio u radnoj posjeti Opštini Pljevlja.

Đukanović je rekao da su jutros na sjednici Vlade raspravljali o izgradnji Drugog bloka Termoelektrane u Pljivljima.

„Vlada je prošlog četvrtka utvrdila predlog dokumenta „kojim se obezjeđuje sporazum između Crne Gore i Češke za potpisivanje ugovora između Elektroprivrede Crne Gore i Škoda Praha i data saglasnost za potpisivanje ta dva ugovora. Time je zaokružena kompletna dokumentacija i stvoreni uslovi da se sa tom dokumentacijom ide prema parlamentu uz očekivanje da će to pitanje parlament riješiti do kraja ovog mjeseca čime se stvaraju uslovi da se tokom avgusta i septembra započnnu i pripreme prvi radovi“, rekao je premijer.

On je istakao da će se u naredne tri godine po osnovu te investicije sliti 320 do 330 miliona eura.

„To je velika šansa za ljude koji će raditi na realizaciji tog projekta i za sve druge ljude iz biznisa koji će koji će kroz realizaciju tako velike investicije pronaći svoj dio tržišta i na taj način doprinijeti ekonomskom i ukupnom društvenom razvoju Pljevalja“, rekao je Đukanović.

Bonus video: