Vuksanović o zaradama u Kolašinu: Biće i plate i otpremnine

Desetak dana imali smo razumijevanja za njegovo oklijevanje, računajući na njegovo neiskustvo kada je riječ o finansijskom poslovanju. Međutim kako on i nakon tog vremena nije potpisao ispalatu zarada za april, riješili smo da upoznamo javnost sa tom činjenicom”, objasnila je Vuksanovićeva
68 pregleda 3 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 09.07.2016. 09:49h

Predsjednica Opštine Kolašin Željka Vuksanović, kazala je juče da će uskoro biti isplaćene aprilske zarade radnicima lokalne uprave i otpremnine i zarade za zaposlene koji su proglašeni tehnološkim viškom u Centru za kulturu.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da će to biti učinjeno uprkos odbijanju pomoćnika sekretara za finansije Bojana Kuburovića da stavi supotpis na isplatu zarada i otpremnina...

“Desetak dana imali smo razumijevanja za njegovo oklijevanje, računajući na njegovo neiskustvo kada je riječ o finansijskom poslovanju. Međutim kako on i nakon tog vremena nije potpisao ispalatu zarada za april, riješili smo da upoznamo javnost sa tom činjenicom”, objasnila je Vuksanovićeva.

Kazala je da su Zakonom o primjeni Sporazuma o stavaranju uslova za slobodne i fer izbore, precizirana ovlaštenja kontrolora, koja je “Kuburović prekoračio”.

Pomoćnik sekretara za finansije je u pisanom obrazloženju naveo da neće potpisati, jer smatra da je potpredsjednik Opštine Đuro Milošević nezakonito na platnoj listi za mart i april.

Podsjetio je da je Upravna inspekcija konstatovala da Milošević ne može profesionalno obavljati taj posao, jer je prije nekoliko godina uzeo otpremninu nakon što je sporazumno prekinuo radni odnos u organima lokalne uprave.

Vuksanovićeva tvrdi da je Upravna inspekcija “u zabuni”: “Što će pokazati i odluka Upravnog suda, jer je potpredsjednik Opštine politička funkcija, a nije riječ o zasnivanju radnog, odnosno, službeničkog odnosa”.

Vuksanovićeva i sekretar za finansije Goran Rakočević novinarima su kazali da neće dozvoliti da „takve opstrukcije ometu vitalne funkcije Opštine“.

Kuburović je na mjesto pomoćnika sekretara postavljen u Kolašinu u ime opozicionog DPS-a.

Bonus video: