Medojević: Na političkoj sceni su dominantni DF i DPS, a razlika između nas je sve manja

"Zbog kontinuiranog obmanjivanja javnosti i zbog bjesomučnog širenja laži i izmišljotina, PzP će zakonski goniti DPS-ove plaćene promotere koji se predstavljaju kao istraživači javnog mnjenja"
23 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.07.2016. 17:04h

Iz Pokreta za promjene je najavljeno da će podnijeti prijavu protiv agencije koja je objavila da na parlamentarnim izborima "Demokratski front ostaje na sedam mandata ili devet odsto glasova".

"Zbog kontinuiranog obmanjivanja javnosti i zbog bjesomučnog širenja laži i izmišljotina, PzP će zakonski goniti DPS-ove plaćene promotere koji se predstavljaju kao istraživači javnog mnjenja. To ćemo uraditi kako bi se tim prevarantima i režimskim plaćenicima trajno zabranilo djelovanje na prostoru Crne Gore", naveo je u saopštenju predsjednik PzP i član predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Medojević je kazao da će PzP istovremeno razmotriti zakonske mogućnosti da krivično goni vlasnike i rukovodioce tih, kako navode, "takozvanih agencija za istraživanje javnog mnjenja, koje svojim lažima obmanjuju crnogorsku javnost za račun režima Mila Đukanovića".

"Tokom minule sedmice crnogorska javnost je bila izložena obmanama i lažima nekoliko prevarantskih „agencija za istraživanje javnog mnjenja“, i bila je u kratkom vremenu doslovno „bombardovana“ sa nekoliko izmišljenih istraživanja. Šef režima je naložio „ofanzivu istraživanja“ zbog strmoglavog pada javne podrške režimskim i tajkunskim strankama, i zbog istovremenog impresivnog rasta popularnosti DF-a kod crnogorskih građana. Prema najnovijim profesionalno i objektivno urađenim sondažama javnosti, crnogorska politička scena je polarizovana i na njoj postoje samo dva dominantna činioca, Demokratski front i DPS. A razlika između nas i režima se ubrzano topi, i ovih je dana postala jednocifrena", naveo je Medojević.

Bonus video: