SAD pažljivo prati slučaj "Ramada"

“Ambasada pruža podršku svojim državljanima u Crnoj Gori i prati slučajeve koji se na njih odnose”
69 pregleda 36 komentar(a)
Patricia Pobrić, Foto: Filip Roganović
Patricia Pobrić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.07.2016. 05:19h

Ambasada SAD u Crnoj Gori pažljivo prati “slučaj Ramada”, odnosno navodnu zloupotrebu državnih resursa koju je prijavila crnogorsko-američka državljanka Patricia Pobrić.

"Vlada SAD podržava napore Crne Gore i poziva Vladu da nastavi napredak u borbi protiv korupcije i razvoju vladavine prava. Ambasada SAD prati pažljivo ta pitanja”, saopšteno je “Vijestima” iz ambasade.

Bivša menadžerka Ramade Patricia Pobrić uputila je samostalnog poslanika Mladena Bojanića da prikupi dokaze koji ukazuju da su skupovi Socijaldemokrata u tom hotelu plaćeni iz budžeta Direkcije željeznica koja je dio

Ministarstva saobraćaja Ivana Brajovića, predsjednika SD-a.

Nakon što je prijavila korupciju njoj nije produžen ugovor u “Ramadi”, iako Zakon o sprečavanju korupcije zabranjuje sankcije u ovakvim slučajevima. Bojanić je namjeravao da o tome upozna ambasadu SAD, Delegaciju Evropske unije i Misiju OEBS-a. Kako je kazao “Vijestima”, odgovorili su mu samo iz Delegacije, sa čijim šefom Mitjom Drobničem će razgovarati 12. jula.

Iz OEBS-a i američke ambasade on nije dobio odgovor. “Konzularna sekcija ambasade pruža podršku svim američkim državljanima u Crnoj Gori i prati slučajeve koji se na njih odnose kako bi osigurala da se sve odgovarajuće procedure poštuju”, saopšteno je “Vijestima” iz ambasade SAD u Podgorici. Oni su međutim odbili da komentarišu interne sastanke. “Nije jasno da li su odgovorili pozitivno ili negativno, ja bih volio da dodbijem odgovor na moj dopis”, prokomentarisao je Bojanić.

Poslanik će danas učestvovati u raspravi o “slučaju Ramada” pred Savjetom Agencije za sprečavanje korupcije. Sjednica će biti zatvorena, pa je odbijen zahtjev direktorice CRNVO Ane Novaković da učestvuje.

Bonus video: