Đukanović primio delegaciju MMF-a: Svjesni smo ograničenja

Šef Misije MMF-a za Crnu Goru je izrazio spremnost za nastavak saradnje prilikom planiranja dugoročnih razvojnih projekata u našoj zemlji
0 komentar(a)
Milo Đukanović, MMF, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, MMF, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.07.2016. 18:32h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda koju je predvodio šef Misije za Crnu Goru Alasdair Skot.

Premijer Đukanović je istakao da je Crna Gora u proteklih deset godina od obnove nezavisnosti ostvarila dobar tempo ekonomskog rasta i ocijenio da crnogorska ekonomija raspolaže realnim razvojnim resursima kojima se upravlja na održiv način. Svjesni smo, nastavio je premijer, jasnih ograničenja u sferi budžetskog deficita i upravljanja javnim dugom, ali ove kategorije su pod budnom pažnjom Vlade.

„Resurse je potrebno valorizovati, a to je moguće jedino razvojem infrastrukture. Ohrabrenje u ovom smislu Crna Gora dobija kroz Berlinski proces, koji vidimo kao dodatni kvalitet politike Evorpske Unije prema Zapadnom Balkanu“ - rekao je predsjednik Đukanović.

Šef Misije MMF-a za Crnu Goru je izrazio spremnost za nastavak saradnje prilikom planiranja dugoročnih razvojnih projekata u našoj zemlji.

Ocijenio je da dešavanja u eksternom okruženju povećavaju rizike za crnogorsku ekonomiju, dok se rizici na unutrašnjem planu odnose na fiskalni i politički kontekst.

Bonus video: