Žabljak: Odbornici usvojili završni račun budžeta za 2015

Jednoglasno su usvojene tri odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu shodno aktuelnom DUP. Usvojena je izmjena odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u kojoj su cijene nakanada za 20 posto niže od do sada važećih
0 komentar(a)
Dokumenta, spisi, papiri, Foto: Shutterstock
Dokumenta, spisi, papiri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.07.2016. 14:31h

Glasovima vladajućih odbornika DPS i Socijaldemokrata, na sjednici SO Žabljak usvojen je završni račun budžeta za prošlu godinu, projektovan na 1.483.033 eura a ostvaren u iznosu 1.370,596 eura sa viškom primitaka nad izdacima od skoro 150.000 eura. Ovi pokazatelji naišli su na odobravanje pojedinih učesnika u raspravi ali i kritike opozicije zbog 32.000 eura novca utrošenog po osnovu plaćanja ugovora o djelu.

Predmet kritike bile su naknade od koncesija i sredstava iz egalizacionog fonda koja su prikazana u iznosu od 766.000 eura, namijenjena za investicije a u tom pravcu polovično usmjerena a veoma malo za unapređenje sela. Predmet kritike bila su i mala sredstava usmjerena za sportske aktivnosti.

Jednoglasno je „prošla“ odluka o rodnoj ravnopravnosti kao i odluka o oslobađanju plaćanja boravišne takse penzionerima koji organizovano borave u pojedinim turističkim objektima ali su mišljenja podijeljena kod odluke o radnom vremenu jer je, uglavnom opoziciji, problematično radno vrijeme ugostiteljskih objekata do dva sata nakon ponoći. I ovog puta odlučili su glasovi vladajuće većine.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević nakon završene rasprave i brojnih nejasnoća u pogledu vodosnadbijevanja, napajanja strujom, tretmanom otpadnih voda i drugih nejasnoća povukao je predlog studije lokacije Motički Gaj gdje privatni investitor Boris Papović namjerava graditi hotel ranga četiri zvjezdice kapaciteta 82 ležaja i 13 vila.

Jednoglasno su usvojene tri odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu shodno aktuelnom DUP. Usvojena je izmjena odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u kojoj su cijene nakanada za 20 posto niže od do sada važećih. Jednoglasno su usvojene izmjene o privremenom zakupu građevinskog zemljišta u prosjeku niže 30 posto.

Opozicija je ostala uzdržana prilikom glasanja o izvještaju o radu predsjednika Opštine za prošlu godinu dok je jednoglasno usvojen izvještaj o prošlogodišnjem radu Skupštine Opštine.

Bonus video: