Jonica poručila Srzentiću: Bolje je biti hirurg na slobodi, nego predsjednik opštine u zatvoru

"SNP upozorava odbornike većine da bi glasanjem za ovu odluku mogli postati predmet krivičnog gonjenja, kao članovi organizovane kriminalne grupe"
67 pregleda 13 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Savo Prelević
Snežana Jonica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.07.2016. 14:04h

Klub odbornika Socijalističke narodne partije (SNP) traži da se sa dnevnog reda Skupštine opštine Bar, zakazane za petak, 8. jul, skine Predlog odluke o izmjenama i dopunama DUP-a Maljevik, saopštila je danas Snežana Jonica, poslanica SNP u Skupštini Crne Gore i predsjednica Kluba odbornika te partije u barskom parlamentu.

"SNP poziva predsjednika opštine Bar Zorana Srzentića da povuče tu odluku uz dobronamjernu sugestiju - bolje je biti hirurg na slobodi, nego predsjednik opštine u zatvoru. Uprkos činjenici da je pravosnažnom sudskom presudom, po tužbi opštine Bar, odlučeno da je firma "Sonuba Montenegro" dužna da opštini isplati 9.345,710 eura sa kamatom, Srzentić je Skupštini opštine Bar predložio odluku o izmjenama DUP-Maljevik, kojom bi se smanjila dozvoljena bruto građevinska površina i time vlasnika navedene firme oslobodio obaveze da plati 10 miliona eura za komunalije, koje je dužan Opštini, a što je već potvrđeno pravosnažnom presudom", istakla je Jonica.

Ona je dodala da ukoliko bi Srzentić ostao pri ovom predlogu, a odbornici većine ga izglasali, opštinski budžet bio bi oštećen za preko 10 miliona eura.

"SNP zato upozorava odbornike većine da bi glasanjem za ovu odluku mogli postati predmet krivičnog gonjenja, kao članovi organizovane kriminalne grupe, jer bi na taj način omogućili da firma „Sonuba Montenegro“ pribavi višemilionsku protivpravnu imovinsku korist, a sve na teret Opštine, odnosno na štetu građana Bara. Predsjednik Opštine će, ukoliko ostane pri ovom predloga, jedino moći da bira - da li je bio šef organizovane kriminalne grupe koji je predložio odluku i obezbijedio njeno izglasavanje na štetu Opštine, ili će biti svjedok saradnik protiv stvarnog šefa, po čijem naređenju je ovu odluku uvrsti u dnevni red. Ukoliko, uprkos svemu, dođe do izglasavanja ove odluke obavještavam ih da ću je istog dana, sa svom dokumentacijom kojom raspolažem, dostaviti glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, kako ne bi dugo čekali pravne posledice njihove slijepe poslušnosti", kazala je Jonica..

Bonus video: