Milatović: Predlog potpisalo trećina od ukupnog broja odbornika

Iz DF-a su predloži da se opštinski referendum održi 4.septembra, a da pitanje za građane bude – “Da li ste za to da se u okviru projekta rekonstrukcije Trga Slobode posjeku višedecenijski drvoredi lipa koji se nalaze na Trgu”
50 pregleda 10 komentar(a)
Nikšić lipe, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić lipe, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.07.2016. 13:31h

Omladina Demokratskog fronta Nikšić, koja je inicirala raspisivanje opštinskog referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za sječu višedecenijskog drvoreda lipa, predaće sjutra predlog odluke o raspisivanju referenduma predsjednici SO Sonji Nikčević.

“Predlog je potpisalo svih 13 odbornika Demokratskog fronta, kao i nezavisni odbornik Jovo Radulović, što predstavlja trećinu od ukupnog broja odbornika. Nadamo se da če predlog biti razmatran na prvoj narednoj sjednici”, kazao je Janko Milatović.

Zbog projekta rekonstrukcije Trga Slobode planirano je uklanjanje višedecenijskog drvoreda lipa. Toj odluci protivi se i Ekološki pokret “Ozon” koji je lokalnoj upravi predao peticiju sa 1.211 potpisa.

Iz DF-a su predloži da se opštinski referendum održi 4.septembra, a da pitanje za građane bude – “Da li ste za to da se u okviru projekta rekonstrukcije Trga Slobode posjeku višedecenijski drvoredi lipa koji se nalaze na Trgu”.

Bonus video: