Tivat: Trostruki aplauz za Snežanu Matijević

Kao najveći lokalni problemi istakuti su loša putna i vodovodna infrastruktura, kao i problemi u funkcionisanju kanalizacionog sistema Kotor-Tivat-Trašte koji prelazi preko Krtola
63 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2016. 12:53h

Da su čuda moguća pokazao je sinoć trostruki aplauz i glasno odobravanje koje je nova gradonačenica Tivta prof.dr. Snežana Matijević (DPS) dobila od učesnika Zbora građana MZ Krtoli, čiji su žitelji do sada važili za „najveće nezadovoljnike“ u Tivtu. Godine zanemarivanja tog područja Opštinje Tivat i neulaganja u Krtole od strane dosadašnjih čelnika tivatske Opštine, produkovale su opravdano veliko nepovjerenje i nezadovoljstvo Krtoljana lokalnom upravom. Matijevićka je to „loše nasljeđe“ za mjesec ipo dana koliko je na čelu grada, svojim potpuno novim i neuobičajenim, transparentnim i neposrednim političkim stilom, prevazišla do mjere da je sinoć dobila čak tri aplauza na otvorenoj sceni u Krtolima gdje se prethodni gradonačelnik Ivan Novosel (DPS) nije usudio ni pojaviti tokom svog mandata.

Na Zbor građana na kome su mještani preko dva sata detlajno pričali o brojnim komunalnim, infrastrukturnim, finansijkim i problemima iz domena poštovanja komunalnog reda u Krtolima, Matijevićka je došla sa maltene kompletnim timom svojih najbližih saradnika iz opštinskih sekretarijata i direkcija, kao i rukovodstvom Komunalnog preduzeća i Vodovoda i kanalizacije.

„Već sam u Krtolima bila na sastanku sa predstavnicima vaše MZ 12.juna i sada sam ovdje da i od vas direktno čujem što je realizovano od tada dogovorenih aktivnosti, što su ostali vaši problemi i kako na najefikasniji način možemo da ih riješavamo. Stojim vam na raspolaganju, moja vrata su vam uvijek otvorena i moja i uloga mojih saradnika će biti da učinimo sve što Opština može da se poboljša kvalitet života svih naših građana i posjetilaca koji dolaze u Tivat.“- kazala je uz odobravanje Krtoljana, nova tivatska gradonačelnica dodajući da su je njihove komšije iz MZ Krašići već upoznali sa velikim problemima koje imaju zbog uzurpacije mora i obale na tom području zbog čega je Matijevićka za 18.jul zakazala sastanak sa svim nadležnim državnim inspekcijama „da vidimo što možemo učiniti za te ljude koji imaju zaista ogroman problem“.

„Više smo sastanaka i konkretne saradnje sa gradonačelnicom Matijević imali u ovih mjesec ipo dana nod njenog dolaska na tu funkciju, nego sa njenim prethodnicima u protekle 3 godine. Stvari se polako počinju kretati u dobrom smjeru i nadamo se da će gradonačelnica Matijević zaista dokazati da prava odoba ipak može doći na pravo mjesto.“- istakao je predsjednik MZ Krtoli Ivan Starčević. On i njegovi sumještani iznijeli su niz predloga i sugestija kako unaprediti lokalnu komunalu infrastrukturu i urediti Krtole, pohvalivši se dobrom saradnjom i razumijevanjem koje dobijaju od najvećeg ovdašnjeg stranog investitora, kompanije „Luštica Bay“, ali i pokudivši loš odnos koji u tom smislu imaju sa kompanijom „Qatari Diar“.

Kao najveći lokalni problemi istakuti su loša putna i vodovodna infrastruktura, kao i problemi u funkcionisanju kanalizacionog sistema Kotor-Tivat-Trašte koji prelazi preko Krtola. Kako se čulo, Opština će na jesen raspisati tender za zamjenu postojećeg problematičnmog vodovoda na potezu od kotorske raskrsnice do Solila nakon čega slijedi i sanacija oštećenog puta kroz koji prolazi taj cjevovod. Narednih dana biće raspisan tender vrijedan 20 hiljada eura za početak fazne gradnje trotoara u Krtolima, a prvo će se graditi potez dužine 220 metara od Rogača prema Kaluđerovini. U toku je izdavanje građevinske dozvole i uskoro slijedi i tender za gradnju novih društvenih prostorija za poptrebe mještana Gošića, a predstavnici lokalne uprave prihvatili su sugestije mjšetana da se preispitaju neka saobraćajna riješenja i signalizacija u tom dijelu opštine, postave ležeći policajci i razmotri mogućnost da lokalna uprava preuzme plaćanje sekretara MZ kao neophodnog administrativnog osoblja za njen efikasan rad.

Na sugestije mještana da kod ministra prosvjete Predraga Boškovića urgira da ministarstvo što prije raspiše obećani 50 hiljada eura vrijedan tender za popravku oštećenog krova mjesne OŠ „Branko Brinić“ jer je nova školska godina na pragu, a sa njom i jesenje kiše, Matijevićka je kazala da su se iz Opštine Tivat „već dva puta u mjesec dana pisano obraćali ministarstvu, ali nema odgovora“.

Galerija

Bonus video: