Koordinaciono tijelo za praćenje implementacije izbornog zakonodavstva počelo sa radom

3 komentar(a)
Koordinaciono tijelo za praćenje implementacije izbornog zakonodavstva, Foto: MUP Crne Gore
Koordinaciono tijelo za praćenje implementacije izbornog zakonodavstva, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 05.07.2016. 17:58h

Formiranjem Koordinacionog tima za praćenje sprovođenja izbornog zakonodavstva, napravljen je pozitivan iskorak koji bi trebalo da doprinese većoj transparentnosti institucija i povećanju povjerenja građana u izborni proces, ocijenjeno je na konstitutivnoj sjednici tog tijela.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), konstitutivna sjednica Koordinacionog tima, kojom je predsjedavao ministar Goran Danilović, održana je danas, čime je zvanično počeo rad tog tijela formiranog u cilju podizanja povjerenja i stvaranja preduslova za održavanje slobodnih i fer izbora.

Navodi se da je prvi susret članova Koordinacionog tima bio prilika da se utvrdi okvirni plan i dinamika rada u cilju postizanja što efikasnijih rezultata.

“Utorak je određen kao dan kojim će se Koordinacioni tim sastajati i raspravljati o najavljenim temama u vezi sa izbornim zakonodavstvom, a kako bi se što prije uspostavio kontinuitet u radu, dogovoreno je da predstavnici MUP-a u što kraćem roku pripreme izvještaje o radu Radne grupe nadležne za izborno zakonodavstvo, koju su prethodno činili predstavnici tog resora, i dostave ih članovima novog Koordinacionog tijela”, kaže se u saopštenju.

Predstavnici MUP-a u Koordinacionom timu takođe su zaduženi da do kraja radne sedmice pripreme i dostave odgovore na pitanja koja su inicirali članovi tima.

“Na sjednici je zajednički ocijenjeno da je formiranjem ovakvog jednog tijela napravljen pozitivan iskorak, koji bi trebalo da doprinese većoj transparentnosti institucija i povećanju povjerenja građana u izborni proces”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: