DF: Marković je bezbjednosno-militantnim djelovanjem umalo izazvao građanski rat

“DF ne očekuje da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, za ovo i ostala nepočinstva, najzad procesuira Markovića, pošto su zajednički procijenili da je skalp Svetozara Marovića sasvim dovoljan da fingira proces takozvanog obračuna sa krupnim ribama”, kaže se u reagovanju
57 pregleda 23 komentar(a)
Demokratski front Skupština incident, Foto: Savo Prelević
Demokratski front Skupština incident, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.07.2016. 15:12h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković jednako je odgovoran za opšte rasulo u kojem se nalazi crnogorsko društvo kao i premijer Milo Đukanović, jer je svojim djelovanjem 24. oktobra umalo izazvao građanski rat u Crnoj Gori, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

Marković je ranije danas kazao da su dešavanja u parlamentu za svaku su osudu, i da jedna politička struktura koja je pred kolapsom pokušava Skupštinu da pretvori u arenu za dalji politički obračun sa neistomišljenicima oko puta Crne Gore u NATO.

U reagovanju Predsjedništva DF–a navodi se da u tom političkom savezu razumiju nervozu zamjenika predsjednika Demokratske partije socijalista. “Jer smo svojim dosadašnjim beskompromisnim opozicionim djelovanjem u potpunosti razbili namjere ove kriminalno antidržavne organizacije da pokrade još jedne izbore”.

“Za opšte rasulo u kojem se nalazi crnogorsko društvo, Marković snosi podjednaku odgovornost kao i Đukanović, jer je svojim bezbjednosno–militantnim djelovanjem 24. oktobra umalo izazvao građanski rat u Crnoj Gori”, kaže se u reagovanju DF-a.

Navodi se da se Marković, izdajući naređenja Veselinu Veljoviću da kriminalne i partijske strukture DPS – a prebijaju mirne demonstrante, u stvari kandidovao za budućeg premijera, koji je spreman da, gazeći Ustav i zakone, uguši svaku pobunu protiv kriminalne političke organizacije čiji je zamjenik predsjednika.

“DF ne očekuje da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, za ovo i ostala nepočinstva, najzad procesuira Markovića, pošto su zajednički procijenili da je skalp Svetozara Marovića sasvim dovoljan da fingira proces takozvanog obračuna sa krupnim ribama”, kaže se u reagovanju.

Zbog toga, kako se navodi, DF još jednom šalje jasnu i snažnu poruku, da će nakon oktobarskih izbora Marković imati priliku da, zajedno sa Đukanovićem, odgovara pred nezavisnim i hrabrim crnogorskim pravosuđem.

Iz DF-a su poručili Markoviću da njihovu borbu protiv DPS –a nastavljaju sa pojačanim intenzitetom, i u Skupštini i van nje.

“Uostalom, to je potpredsjedniku Vlade i koordinatoru svih službi bezbjednosti jasno, zato ga i hvata panika od konačnog političkog obračuna koji će uslijediti”, smatraju u Predsjedništvu DF-a.

Prema njihovim riječima, ako je neko imao nedoumice oko toga zašto je formirana Vlada takozvanog izbornog povjerenja, nakon današnjeg Markovićevog reagovanja otklonjena je svaka dilema, formirana je protiv DF–a.

“Samo što Đukanović, Marković, Lekić, Rakčević i Krivokapić nijesu računali da je sa DF–om slobodna i većinska Crna Gora koja će ih dovesti do kolapsa, jer je to jedini spas za ovaj narod”, zaključuje se u reagovanju DF-a.

Bonus video: