Mašanović napustio URA

Politiku nikada nijesam i nikada neću posmatrati kao poligon za ispunjavanje ličnih interesa i neutemeljenih ambicija, već kao obavezu svakog svjesnog građanina da doprinese zajednici
257 pregleda 27 komentar(a)
Vuk Mašanović, Foto: URA
Vuk Mašanović, Foto: URA
Ažurirano: 05.07.2016. 09:51h

Vuk Mašanović, Član Centralnog odbora Građanskog pokreta URA, je napustio taj pokret.

"Razlozi za ovaj postupak leže u politici koju sprovodi GP URA, a sa kojom se ne slažem već duže vrijeme, počevši od učešća u tzv. Vladi izbornog povjerenja i na taj način svrstavanja sa dezorijentisanom i nekompetentnom opozicijom što će u konačnom vjerovatno dovesti do olakšane Đukanovićeve pobjede , preko predizbornog koalicionog nastupa, arbitriranja bez izbornog legitimiteta, fijaska oko Rječnika i svođenja na nivo dnevne politike pukog propagandističkog optuživanja. Politiku nikada nijesam i nikada neću posmatrati kao poligon za ispunjavanje ličnih interesa i neutemeljenih ambicija, već kao obavezu svakog svjesnog građanina da doprinese zajednici. Zalagao sam se za modernu, autentičnu, reformatorsku, prozapadnu politiku neopterećenu razmiricama kleptomanske vlasti i nesposobne retrogradne opozicije. Vjerovao sam da URA može pametnom, strpljivom i dosljednom politikom zamijeniti DPS na vlasti i napraviti taj ključni korak ka konačnoj demokratizaciji društva", obrazložio je Mašanović svoju odluku.

On je bivšim kolegama poželio "da se vrate našim izvornim idejama i programu, i ukoliko to učine, dobar izborni rezultat."

Bonus video: