Poslanici o incidentu: Drugi su krivi

Medojević je kazao da su bili prinuđeni da reaguju na provokacije Stanišića i da moraju braniti dignitet građana
27 komentar(a)
Obrad Stanišić (Novine)
Obrad Stanišić (Novine)
Ažurirano: 04.07.2016. 16:58h

Povodom incidenta u Skupštini Crne Gore medijima su se na konferenciji obratili Suljo Mustafić (BS), Nebojša Medojević (DF) i Branka Tanasijević (DPS)

Potpredsjednik paralmenta Suljo Mustafić kazao je da je tražio hitnu sjednicu kolegijuma nakon vjerskih praznika kako bi se dogovorili o daljem radu.

On je kazao da se ne može raditi na ovakav način kako rade poslanici DF -a, te da je to kršenje poslvnika i Etičkog kodeksa.

Na pitanje “Vijesti” da li i on doprinosi takvoj atmosferi jer poslanicima DF -a dozvoljava diskusije koje nijesu u sladu sa temom Mustafić nije imao jasan odgovor. Tvrdi da da se striktno drži poslovnika kad bilo ko govori u plenumu.

On je prilikom nedavne rasprave o prošlogodišnjem finansijskom izvještaju Cebtralne banke dozvolio Milanu Kneževiću (DF) da deset minuta diskusije posveti spiskovima koje je dobio iz Ministarstva unutrašnjih poslova uz prozivke ministra finansija Raška Konjevića koji nije bio u sali.

Medojević je kazao da su bili prinuđeni da reaguju na provokacije Stanišića i da moraju braniti dignitet građana.

“Laž je da su lideri DF-a u noći protesta nosili maske. Stanišić je zadužen za provokacije i to je preško granice.Svaki put ćemo ovako reagovati kada nas provociraju ner nemamo drugi način” kazao je Medojević.

On je pozvao kolege iz DPS -a da se vrate poltičkom dijalogu, a da se okanu provokacija, i poručio je da će DF braniti tekovine 24-og oktobra.

Tanasijević je ocijenila da je incident pokazao nedostatak tolerancije i smisla za kulturu dijaloga i različitost mišljenja koju su demostrila poslancii DF -a.

“Korišćeni su uvredljivi izrazi koji nijesu u skladu sa poslovnikom parlamenta. Prekršeni su moralni principi koji su suština crnogorskog bića na koje smo svi ponosni. Smatramo da ce javnost osuditi ovakvo ponašanje” istakal je tanasijević

Ona je dodala da bi senzacionalsitičko izvještavanje o tom incidentu doprinijelo daljoj eskalaciji tenzija na političkoj sceni i pozvala je sve političke subjekte na odgovrnosti da se vrati dostojanstvo parlamentu po kome je prepoznat.

Na pitanje hoće li Stanišiću sugerisati da se ubuduće drugačije ponašpa Tanasijević je kazala da je Stanišić ponajmanje bio vinovnik incidenta.

“Vidjećete da za jednu situaciju koja je bila norrmalna Stanišić je dobio kvalifikative koja ja nikada ne pamtim da su se desili u parlametu. Svi koji naprave bilo koji incident u Skupšrtini trebaju da upute izvinjenje. Danas bi ponajmanje Stanišić trebalo da se izvin. Ima mnogo onih koji su uputli ružne riječi. Očekujem da će se veliki broj poslanika DF -a izviniti poslanicima i građanima” kazala je Tanasijević.

Ona je dodala da su upućeni i lični kvalifikativi Stanišiću , te da on na te uvrede nije uzvratio.

"Ako se to može smatrati izvinjenjem ovo je najbolje izvinjenje. To je nedostatak ljudskih kapaciteta da se upućuju lični kvalilifikativi” istakla je Tanasijević.

Bonus video: