Čekaju da se DF vrati u Odbor

Predstavnici DF-a odliučili su da privremeno bojkotuju rada parlamanta nakon hapšenja poslanika Nebojše Medojevića
864 pregleda 4 komentar(a)
Sa sjednice Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Foto: Savo Prelević
Sa sjednice Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.12.2018. 08:11h

Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva neće prestajati sa radom jer u vladajućoj koaliciji očekuju da bi se predstavnici Demokratskog fronta (DF) mogli vratiti u njega, rečeno je “Vijestima”.

“Izmjene zakona su i jedan od zahtjeva Evropske unije i smatramo da treba nastaviti na tome, posebno jer iz Socijaldemokratske partije (SDP) i poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije i Demosa nijesu najavili napuštanje Odbora. Već su dogovorena pravila i dinamika rada i kroz neformalne razgovore je čelnicima DF-a poručeno da bi trebalo nastaviti sa radom. Bez obzira na krizu izazvanu hapšenjem poslanika očekujemo da će se DF vratiti u Odbor”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

4 predstavnika ima Demokratski front u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva. Opoziciju u Odboru predstavljaju i poslanik SDP-a Raško Konjević i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović

Predstavnici DF-a odliučili su da privremeno bojkotuju rada parlamanta nakon hapšenja poslanika Nebojše Medojevića. Oni su nakon toga pozvali ostatak opozicije na sastanak za organizovanje protesta kojima bi smjenili Vladu Duška Markovića. Iz SDP-a su tada poručili da je reforma izbornog zakonodavstva prioritet, dok su iz Demokratske Crne Gore i pokreta URA tražili da DF trajno napusti parlament kako bi razgovorali o smjeni vlasti, SDP je juče saopštio da opozicija treba da se fokusira na reforme izbornog i drugog zakonodavstva jer ona, koliko god bila politički raznozrodna, može definisati zajedničke uslove za fer izbore”. Oni navode da opozicione partije treba da učestvuju u radu jer će tako snažnije izvršiti pritisak na vlast.

Bonus video: